Ghost of Tsushima Director’s Cut: nog beter op de PlayStation 5

Games Jelle van Es 23 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een PlayStation 4 hebt, dan is de kans groot dat je vorig jaar kennis hebt gemaakt met Ghost of Tsushima. Destijds was het de laatste grote game die op het platform uitkwam. En mocht je hem gemist hebben, omdat je je volledig richtte op de PlayStation 5, dan hebben we goed nieuws. Als een zogenaamde Director’s Cut is de game nu op dat platform uitgebracht.

Ghost of Tsushima Director’s Cut op de PlayStation 5 is de basisgame zoals je die kent van de PlayStation 4. Maar dan is hij voorzien van upgrades die mogelijk zijn op de PS5. Daarnaast krijg je op het gebied van het verhaal een uitbreiding. Hierdoor is de toch al goede game nu nog beter geworden. Dit zijn daarbij de punten die me tijdens het spelen zijn opgevallen. Daarbij kijk ik vooral naar de punten die nieuw zijn. De originele review kun je hier lezen.

Ghost of Tsushima Director’s Cut

Technisch zeer indrukwekkend

Op de PlayStation 4 was de game eigenlijk al behoorlijk goed, maar op de PlayStation 5 is Ghost of Tsushima Director’s Cut net wat indrukwekkender. Met name het complete gebrek aan laadtijden is opvallend sterk. Ook de framerate is hoog en stabiel, waardoor het toaalplaatje van de game echt heel erg goed is. Ook de omgevingen die je voorgeschoteld krijgt, zijn prachtig. Het is een game die dus al mooi was, maar in deze Director’s Cut echt een mooie upgrade heeft gekregen. En daardoor is het totaalplaatje net wat sterker.

De game ziet er heerlijk uit (Afbeelding: Sony)

Makkelijk savefile overzetten

Ik heb Ghost of Tsushima gespeeld op de PlayStation 4. Op de PlayStation 5 kun je daar dan verder mee gaan waar je gebleven was. Bij sommige games moet je daarbij best wel wat dingen doen om het voor elkaar te krijgen. Maar in dit geval is het even zaak om je savefile vanaf de PlayStation 4 in de cloud te zetten, wanneer je dat nog niet had gedaan. Vervolgens is het dan zaak dat je hem op de PlayStation 5 daaruit plukt en vanuit het menu vervolgens de savefile binnenhaalt. Dat spreekt redelijk voor zich en binnen een paar seconden kun je verder gaan waar je gebleven was.

Verder gaan waar je gebleven was (Afbeelding: Sony)

Iki Island is een mooie toevoeging

En dat komt goed uit, want Ghost of Tsushima Director’s Cut komt met extra content. Je hebt een nieuw eiland, genaamd Iki Island. Die kun je gaan betreden wanneer je in de tweede act van de game zit. Dat is dus na een aantal uur vanaf het begin van de game en daardoor is het dus handig wanneer je zo’n savefile hebt als je daarmee aan de slag wil gaan. Het beginpunt van het verhaal wordt duidelijk aangegeven op de map en na een beginmissie kun je afreizen naar het nieuwe gebied.

Ghost of Tsushima Director’s Cut
Je wil dit verkennen (Afbeelding: Sony)

Iki Island is niet heel erg groot, maar biedt toch een aantal uur aan extra content. Daarbij krijg je te maken met nieuwe vijanden, zoals de Shaman. Deze heeft de mogelijkheid om zijn medestrijders op te zwepen, waardoor ze moeilijker zijn te verslaan. Het is aan jou om eerst hen te verslaan en daarna de andere vijanden aan te vallen. Toch is het vooral het eiland zelf dat de hoofdrol speelt. Het ziet er simpelweg prachtig uit en dat past goed bij de mogelijkheid

De basisgame blijft sterk

Daarnaast is het gewoon zo dat de basis van Ghost of Tsushima gewoon sterk is. Mocht je de game al hebben, dan is het mogelijk om via een upgrade deze Director’s Cut te kopen. En dan heb je dus ook de mogelijkheid om met de kracht van de PlayStation 5 te genieten van het basisavontuur. En die is nog altijd ijzersterk. Er zit genoeg in en met de nieuwe Photomodus is het nu mogelijk om alle mooie momenten in de game vast te leggen en vervolgens te delen. Al met al is het echt een klein feestje om de game te spelen.

Ghost of Tsushima Director’s Cut 4 PlayStation 5
Maak prachtige foto’s en meer (Afbeelding: Sony)

Ghost of Tsushima: Director’s Cut op de PlayStation 5 is de toch al enorm goede game net wat beter. Technische verbeteringen zijn welkom en de extra content is leuk om te spelen. Al met al is het echt een topgame om in huis te halen. De game is nu beschikbaar.

[REVIEW] Ghost of Tsushima: Laatste grote exclusieve PS4-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen