WhatsApp lijkt na jaren van afwezigheid eindelijk naar de iPad te komen

Apps Mark Hofman 23 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp behoort zonder enige twijfel tot de populairste applicaties ter wereld. Maar dan wel voor smartphones, want de chatdienst is namelijk nog steeds niet beschikbaar voor tablets. Iets waar voornamelijk mensen met een iPad, de meest succesvolle tablet van de markt, niets van begrijpen. En wij eigenlijk ook niet.

Gelukkig lijkt daar, volgens de mensen van WABetaInfo, eindelijk verandering in te komen. De nieuwe applicatie wordt, aan de hand van de Multi-Device Support 2.0 beta, getest. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten?

WhatsApp eindelijk naar iPad

Het mooie aan dit nieuws is dat het niet om een webversie van WhatsApp lijkt te gaan. Het is dus niet zo dat je de dienst alleen via de webbrowser kunt gebruiken, maar dat er dus een toegewijde applicatie voor de dienst gaat verschijnen. Net zoals je WhatsApp nu als app op je iPhone, Android of computer binnen kunt halen.

Whatsapp iPad
De dienst komt naar de iPad (Afbeelding: WABetaInfo)

Daarnaast zal WhatsApp voor iPad, dankzij de Multi-Device Support, geen telefoon vereisen om gebruik te kunnen maken van de dienst. Op dit moment moet dat nog wel wanneer je WhatsApp Web of de Desktop-applicatie gebruikt. Met de komst van MDS komt er overigens ook op deze platformen verandering in.

Multi-Device Support 2.0

De nieuwe functionaliteit bevindt zich op dit moment in de beta versie. Dit houdt in dat deze nu door ontwikkelaars en een handje vol gebruikers getest kan worden.Het is de bedoeling dat de volledige uitrol door middel van een update uiteindelijk beschikbaar wordt. Alleen wordt op dit moment niet duidelijk wanneer we die update precies kunnen verwachten.

Wel weten we dat Multi-Device Support, de functionaliteit die vereist is voor zo’n iPad-app, in juli dit jaar officieel werd aangekondigd. Hierdoor wordt het mogelijk om WhatsApp tegelijkertijd op vier verschillende apparaten te gebruiken. De volgende stap, Multi-Device Support 2.0, wordt op dit moment samen met de iPad-app ontwikkeld en getest.

WhatsApp maakt overstappen tussen iOS en Android nóg gemakkelijker

Naast het gebruik van WhatsApp op meerdere apparaten, is het binnenkort ook mogelijk om je gesprekken van iOS naar Android te verkassen en andersom. Benieuwd hoe dat zit? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen