Android 12 komt met handige toevoeging voor Chrome waar je op wacht

Smartphones Jeroen Kraak 20 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Android 12 is de update waar je waarschijnlijk op wacht voor je smartphone. Deze krijgt een interessante nieuwe functie.

Google werkt hard aan Android 12. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor smartphones heeft natuurlijk de nodige nieuwigheden. Een daarvan is wel heel handig. XDA-Developers meldt dat er een fijne functie naar de Google Chrome Browser op de telefoon komt.

Een nieuwe functie voor Chrome bij Android 12

Google Chrome op telefoons met Android 12 krijgt namelijk een soortgelijke ervaring als dat je wellicht kent van de versie op een computer. Op desktop kun je de windows hersorteren zoals jij wil, zodat het een veel fijner overzicht voor je wordt. In Android 12 kan dit straks ook. Het krijgt een eigen window manager.

Zo werkt het

XDA-Developers is verschillende codes tegengekomen in Android 12 die op de functie wijzen. Zo is er een ‘new window’ knop in Google Chrome die gebruikt kan worden wanneer het toestel in split-screen komt. Als je daarop drukt er een nieuw venster op de andere helft van je scherm. Als er al een tweede open is, komt er een nieuw venster met ‘manage windows’. In totaal is dit mogelijk voor vijf vensters, wel kunnen deze windows zoveel tabbladen hebben als je zelf wil. Door middel van de optie SharedPreference is het mogelijk om deze op te slaan, zodat ze zelfs hetzelfde blijven na een herstart.

Omdat een nieuw venster een nieuwe manier is om Chrome te starten, krijgt elk venster ook een afzonderlijke vermelding in het overzicht van recente apps. In Android 5.0 was er al een zelfde soort functie, maar na jaren is deze weer terug.

Hoewel Android 12 nog niet officieel is, kun je de functie wel gewoon uitproberen. Dat kan als je Chrome Beta, Dev of Canary op je toestel hebt geïnstalleerd. Wil je wachten op de definitieve versie, dan moet je nog even geduld hebben. Android 12 komt dit najaar uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen