Google geeft je in Chrome nog meer opties voor privacy

Apps Jeroen Kraak 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je Google Chrome op je Android-telefoon? Dan kun je binnenkort een nog beter beveiligde versie uitproberen via Canary.

Er is een nieuwe optie verschenen in een Canary-versie van Google Chrome voor Android. Daarmee wordt het mogelijk om Incognito-tabs te blokkeren voor nieuwsgierige mensen. Alleen wanneer er een wachtwoord is ingetikt of door middel van een vingerafdruk of een gezichtsscan toegang is verleend, kan de tab worden geopend.

Extra bescherming in Google Chrome

Eerder beschermde Chrome deze tabbladen nog niet. Een van de redenen was omdat dit te veel tijd zou kosten. Nu de functie er toch is, kost het wat meer tijd, maar niet heel veel meer.

Google Chrome heeft natuurlijk al een incognitomodus. Het verschil met de gewone versie van de browser is dat je onlineactiviteit niet wordt opgeslagen en cookies worden geblokkeerd tenzij je accepteert. Toch is het systeem niet helemaal waterdicht. Als je jouw tabs in de browser open laat staan kan iemand die toegang heeft tot jouw telefoon of computer ze gewoon zien. Dat wordt anders als de nieuwe laag beveiliging eroverheen zit.

Zo gebruik je ‘m

Hoewel de functie nu als flag is te zien in Chrome Canary (de browserversie die nog voor de dev- en betaversie zit), lijkt het nog niet helemaal te werken. Die versie van Google is ook nog bedoeld om het uit te testen. Voordat de functie dus naar de definitieve versie komt, zijn we al maanden verder.

Dat de functie er aankomt is niet zo heel gek. De mogelijkheid is nu al aanwezig in de iOS-app voor Chrome. De functie lijkt er nu dus ook voor Android aan te komen, wat logisch is voor Google. Het lijkt dus alleen een functie te worden op mobiele telefoons, wat logisch lijkt. Op die apparaten is het makkelijker om een tabblad snel te ontsluiten door middel van een gezichtsscan of een vingerafdruk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tech Radar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen