Samsung onthult nieuwe oled-technologie voor Galaxy Z Fold 3

Tech Wesley Akkerman 16 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Display, een dochterbedrijf van de Zuid-Koreaanse gigant, heeft nieuwe oled-technologie gepresenteerd, genaamd Eco² OLED. Het bedrijf claimt dat het energieverbruik gereduceerd is, er een milieuvriendelijk design is en dat er een verbeterde camera onder het scherm zit. De technologie is reeds aanwezig in de onlangs gepresenteerd Galaxy Z Fold 3.

Aangezien telefoons steeds meer energie verbruiken, onder meer door 5G-technologie, kan zo’n scherm ook uitkomst bieden voor reguliere smartphones. In het persbericht laat Samsung Display weten dat schermen met deze oled-technologie aan boord beschikken over een geïntegreerde polarisator.

Nieuwe oled-technologie van Samsung

Daardoor is er een laag minder nodig in het scherm. Normaliter is dat een ondoorzichtig, plastic blad dat aan display toegevoegd wordt om reflecties tegen te gaan. Ook wordt het contrast en de kijkbaarheid verbeterd. Eco² OLED vermindert de reflectie van het scherm door gebruik te maken van de pixelstructuur.

Galaxy Z Fold 3
Flex Mode in actie (Afbeelding: Samsung)

Dat heeft als resultaat dat het scherm helderder ingesteld kan worden, zonder dat dit heel veel effect heeft op de energieconsumptie. Die ondoorzichtige laag zorgt er namelijk voor dat andere smartphones harder moet werken om een helder beeld te presenteren en dat gaat wel degelijk ten koste van de accucapaciteit.

Energieverbruik van de nieuwe technologie

Samsung Display claimt dat schermen met deze technologie tot 33 procent meer licht door laten en tot 25 procent minder energie verbruiken. En door geen gebruik te maken van plastic, is dit ook nog eens vriendelijker voor het milieu. En wat betekent het Eco² OLED-scherm precies voor de frontcamera achter het scherm?

Nou, doordat het scherm dus meer licht doorlaat dan schermen met zo’n ondoorzichtige laag aan boord, kunnen foto’s beter uit de verf komen. De module krijgt namelijk toegang tot meer licht. De Samsung Galaxy Z Fold 3 is het eerste toestel dat al uitgerust is met de nieuwe oled-technologie aan boord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techradar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen