Deze televisie biedt revolutionair goede beeldkwaliteit

Gesponsord Commerciële Redactie 17 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

‘Onze beste LED televisie ooit’. Zo omschrijft Philips TV de gloednieuwe MiniLED 9636 zelf. Grote woorden die vragen om dito prestaties. Maar daarmee zit het wel goed. Wie de beeldkwaliteit van deze nieuwe generatie televisies ziet, kan alleen maar bewonderend toekijken.

Als Philips met iets nieuws komt, zijn de verwachtingen altijd hooggespannen. Om welk product het dan ook gaat. Ook wat televisies betreft heeft het merk z’n eer hoog te houden, na het winnen van verschillende awards. En met de introductie van de Philips MiniLED 9636 is dat wederom gelukt.

Nauwkeurigheid in contrast

MiniLED heeft de toekomst, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Een MiniLED scherm bestaat uit meerdere kleinere panelen die individueel van elkaar te dimmen zijn. Dat zorgt voor een grote nauwkeurigheid in contrast.

De nieuwe Philips 9636-toestellen beschikken daarnaast over lokaal dimbaar achtergrondlicht met 1024 zones en combineert deze met het Philips Micro Dimming Premium-systeem. Op die manier creëert het scherm nog diepere zwarte weergaven en spectaculaire highlights, resulterend in een pieklichtopbrengst van maar liefst 2000 nits. De kleurweergave is ook indrukwekkend te noemen dankzij het hoogwaardige VA-paneel met een brede kijkhoek en een uitgebreid kleurengamma van 95% DCI-P3.

Indrukwekkende kleurweergave

De Philips 9636 maakt gebruik van de nieuwe 5e-generatie AI-P5 processor, compleet met filmdetectie en ‘intelligente’ lichtsensorintegratie. Zo levert de tv een toonaangevende beeldkwaliteit, met welk omgevingslicht je ook tv kijkt.

“Dankzij onze 30 jaar ervaring in beeldkwaliteit en die krachtige 5de Generatie P5 processor met AI (Artificiële Intelligentie) zijn we in staat om het beste uit de nieuwe MiniLED-technologie te halen, resulterend in fantastische zwartweergave en spectaculaire highlights met een extreem breed kleurenpallet”, zegt beeldexpert Danny Tack van Philips TV.

De kleurweergave is ook indrukwekkend dankzij het hoogwaardige VA-paneel met een brede kijkhoek. Door de filmdetectie herkent de televisie films en geeft hij een seintje dat je kunt overschakelen op een voor films geschikte modus.

Televisiekijkers vragen steeds meer van hun toestel. Steeds weer duiken er nieuwe technieken op om nog beter beeld en geluid mee te kunnen creëren. Philips TV neemt als het ware alvast een voorschot op de toekomst met de serie nieuwe televisies.

Tegenwoordig worden er veel vragen gesteld over inbranden van stilstaande beelden, zoals logo’s op televisies. Maar bij deze Philips TV toestellen hoef je je daar geen zorgen om te maken.

Het geluid van Bowers & Wilkins

Niet alleen qua beeld zal je positief worden verrast door de Philips 9636-serie, ook het geluid is een feestje. Dankzij een 3.1.2 Bowers & Wilkins-geluidssysteem met meerdere speakers beleef je een geluidservaring van topkwaliteit, eigenlijk zoals je dat van Philips Sound wel gewend bent. De installatie combineert Dolby Atmos Elevation-luidsprekers met Bowers & Wilkins’ unieke Tweeter-on-Top-technologie. De soundbar fungeert tevens als tafelstandaard. Het toestel kan ook aan de muur worden bevestigd.

Het design

De Philips TV- toestellen zijn fors van formaat en te verkrijgen in een 65 en 75 inch-versie. Het superslanke design bevat een dunne, geborstelde metalen onderrand met minimalistische metalen boven- en zijkanten. Dit om het vierzijdige zogeheten Ambilight volledig tot zijn recht te laten komen. Overigens is zelfs de met Muirhead-leer afgewerkte afstandsbediening in stijl.

Uitvinding van Philips TV

Ambilight is een lichttechniek die is ontwikkeld door Philips TV en staat voor sfeervolle verlichting. Het doel van Ambilight is een meer intense kijkervaring bieden. Ambilight zorgt voor verlichting op de muur achter de tv, waarbij de kleur van het licht zich aanpast aan de beelden. Ben je bijvoorbeeld aan het kijken naar een voetbalwedstrijd, dan kleurt het licht groen. Tegelijkertijd heeft Ambilight ook een rustgevend effect op je ogen. De lichten zorgen namelijk voor een subtiele overloop van donker naar licht. De Philips MiniLED 9636 is per direct verkrijgbaar in 65-inch voor €2.999.

In samenwerking met Philips TV

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen