Langverwachte WhatsApp-functie wordt eindelijk uitgerold

Apps Wesley Akkerman 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft laten weten dat gebruikers eindelijk aan de slag kunnen met een gloednieuwe functie die de naam View Once draagt. Die functie zorgt ervoor dat je gedeelde foto’s slechts één keer kunt laten bekijken door ontvangers. Zo kun je gevoelige foto’s of afbeeldingen toch delen met iemand, aangezien dat materiaal daarna verwijderd wordt.

WhatsApp-gebruikers hebben er lang op moeten wachten: de View Once-functionaliteit. De afgelopen maanden verschenen er veel geruchten over. Ook verscheen de functie al eerder in de bèta, waardoor er meer nieuws over naar buiten kwam. Maar nu is het dan zo ver: View Once wordt voor iedereen uitgerold en is nu beschikbaar.

View Once beschikbaar voor WhatsApp

View Once is een functie die sterk doet denken aan hoe mensen Snapchat gebruiken. Je kunt een foto naar iemand versturen die diegene slechts één keer kan bekijken. Daarna wordt dat materiaal uit de chat verwijderd. Je kunt zo’n foto of video versturen door naast de verzendknop op het knopje 1 te tappen.

WhatsApp View Once
View Once-functie van WhatsApp (Afbeelding: WhatsApp)

De ontvanger kan van tevoren zien dat diegene te maken heeft met een foto die daarna voorgoed verdwijnt. Je moet hier vooralsnog wel voorzichtig mee omgaan. Niets staat zo’n persoon in de weg om een screenshot te maken van een foto, waardoor die achteraf alsnog bekeken kan worden.

De functie gebruiken

View Once op WhatsApp is ongeveer een maand in bèta geweest (voor het grote publiek). En nu kan iedereen ermee aan de slag. Facebook, de eigenaar van de berichtendienst, geeft ook meteen een voorbeeld van hoe je de nieuwe functionaliteit kunt gebruiken in de praktijk. Bijvoorbeeld voor het delen van je wifiwachtwoord.

WhatsApp: zo check je of iemand jou geblokkeerd heeft

Uiteraard zijn er nog meer voorbeelden te bedenken die wat minder heilzaam zijn, maar dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. WhatsApp biedt nu in elk geval meer functies aan in het kader van privacy. Eerder verscheen de optie al waarmee berichten zichzelf na een week vernietigen, als het ware.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WhatsApp

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen