FIFA 21: hackers gooien geheimen op straat nadat EA niet wil betalen

Games Jelle van Es 4 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het seizoen in FIFA 21 zit er bijna op en langzaam, maar zeker maakt men zich klaar voor het nieuwe seizoen met FIFA 22. Toch is er nog wel wat nieuws over de game, want onlangs was er een hack geweest, waarbij er data van de game werd gestolen.

Met die actie wilden de mensen achter de hack geld zien van Electronic Arts. Een beetje losgeld dus. Als men dat niet zou gaan doen, dan zouden de FIFA 21-gegevens openbaar worden gemaakt. En dat zou nu het geval zijn.

FIFA 21-gegevens op straat

Volgens The Record is EA niet ingegaan op de eisen die de hackers hadden. En als gevolg daarvan zou de informatie nu op verschillende torrentsites zijn geupload. Daarbij is het overigens wel belangrijk om te weten dat er geen data van gebruikers of andere financiële gegevens zijn gelekt. Als jij dus FIFA 21 speelt, dan is er niks om je zorgen om te maken. Het is vooral pijnlijk voor EA dat de gegevens nu op straat liggen. Het zou gaan om zo’n 751 GB aan data. Het zou daarbij gaan om de broncode van de game naast verschillende tools die gekoppeld zijn aan de online servers van de game. Kortom, informatie die je als uitgever zijnde niet op straat wil hebben.

FIFA 21 Ultimate Team Black Friday
FIFA 21 (Afbeelding: Electronic Arts)

Volgens een woordvoerder van Electronic Arts heeft het bedrijf stappen genomen om dit soort acties in de toekomst te voorkomen. Daarnaast wordt andermaal benadrukt dat er geen persoonlijke gegevens van FIFA 21-spelers buit zijn gemaakt. Je kunt dus door blijven gamen zoals je gewend bent. Bovendien is het met advocaten en handhaving op zoek naar mogelijkheden om de daders van deze actie te pakken en te bestraffen.

FIFA 22 in de maak

Ondanks dat dit dus pijnlijk is voor FIFA 21, heeft het geen gevolgen voor FIFA 22. Die game is in de maak en komt over een paar maanden uit. Wil je meer weten over die game? Lees dan dit artikel.

FIFA 22: zes redenen om de nieuwe game (niet) te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen