FIFA 22: zes redenen om de nieuwe game (niet) te kopen

Games Jelle van Es 12 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Eindelijk is hij dan echt onthuld: FIFA 22. Zelf hebben we hem nog niet kunnen spelen, maar dankzij de lading aan informatie die is vrijgekomen, is wel veel duidelijk geworden.

En met die informatie hebben we een aantal punten verzameld waarom FIFA 22 straks de game is die je in huis wil halen. Buiten het feit dat je straks weer lekker potjes op de bank met je maten kunt spelen. Op 1 oktober komt de game uit. Dit zijn daarbij de meest interessante punten die genoemd worden.

FIFA 22 features

1. Next-gen krijgt verbeteringen via de Hypermotion technologie

Electronic Arts is van plan om FIFA 22 in delen te gaan onthullen. Bij deze echte aankondiging zien we voornamelijk dat er aandacht is voor de gameplay. In de next-gen versie van de game wordt er gebruik gemaakt van iets dat de Hypermotion technologie wordt genoemd. Dit moet er voor zorgen dat de 22 spelers die op het veld staan nog beter tot hun recht komen. Er zijn verbeterde animaties, die real-time reageren op alles wat er op het veld gebeurt. In het persbericht wordt er gesproken met bizar overdreven termen, maar uiteindelijk komt het er op neer dat spelers op een logischere manier moeten gaan bewegen bij een bepaalde situatie.

FIFA 22
Beter rondrennen op het veld (Afbeelding: Electronic Arts)

2. Nieuw keeper-systeem

Goed, dat bovenstaande is dus de belangrijkste verandering die in FIFA 22 op dit moment is aangekondigd. Maar tussen de regels door zijn er nog een paar andere elementen te vinden. Zo wordt er gesproken van een complete vernieuwing in het keeper-systeem. Natuurlijk, zoiets horen we eigenlijk elk jaar en elk jaar zien we dat de keepers een beetje de achilleshiel zijn van de game. Maar hey, wie weet wordt het dit jaar daadwerkelijk beter en krijgen we keepers die doen wat ze moeten doen.

FIFA 22
Gaat de keeper dit tegenhouden? (Afbeelding: Electronic Arts)

3. Create a Club-ervaring in de carrièremodus

Een andere vernieuwing die tussen neus en lippen wordt genoemd is een volledig nieuwe Create a Club-ervaring in Career Mode. Dat enkele zinnetje is het enige. Wat dat betreft is de uitgever dus behoorlijk goed in teasen. Maar het klinkt wel tof. Ik hoop daarbij vurig dat er de mogelijkheid is om als een speler je eigen club op te richten en dat je tegelijkertijd ook de baas bent. Dus zeg maar de terugkeer van de speler-coach-optie. Ik snap niet dat die optie al zoveel jaren uit de game is gehaald, terwijl ik er vroeger enorm veel lol mee heb gehad. Maar ook hier geldt dus dat we het op het gebied van FIFA 22 dus niet helemaal weten.

FIFA 22 PlayStation 5
Kiek dan! (Afbeelding: Electronic Arts)

4. Volta Football keert terug

Een paar jaar geleden kwam de Volta Football-modus als een alternatief op het verhaal dat in drie games in de reeks is verschenen. Mocht je dat heel tof vinden, dan is er goed nieuws. Want in FIFA 22 is Volta Football andermaal van de partij. En je raadt het waarschijnlijk al: op dit gebied valt er op dit moment ook nog niet heel erg veel te melden. Volgens de website keert de modus terug met meer stijl, meer mogelijkheden om je eigen personage uniek te maken en een verbinding te maken met jouw team. Uiteraard zijn er daarbij verschillende voetbalvelden verspreid over de hele wereld.

Volta Football
Volta Football (Afbeelding: Electronic Arts)

5. FIFA Ultimate Team Heroes

Tot slot hebben we nog goed nieuws voor iedereen die het heerlijk vindt om los te gaan in FIFA Ultimate Team. Daar is namelijk een interessante verandering te vinden in FIFA 22. Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde FUT Heroes. Dit zijn spelers die niet per se een enorm hoge rating hebben, maar een voordeel op het gebied met Chemistry. Je krijgt een groene link met elke speler die in dezelfde competitie speelt of uit het desbetreffende land komt. Zeker aan het begin van de competitie kan dat een flink voordeel opleveren.

FUT Heroes (Afbeelding: Electronic Arts)

6. De Nintendo Switch-versie is een matige versie

Technisch gezien weet ik nog niet helemaal zeker of dit klopt, maar het ziet er naar uit dat FIFA 22 op de Nintendo Switch een matige versie gaat worden. Er wordt namelijk gesproken van een zogenaamde Legacy Edition. Dat is iets dat EA al een paar jaar doet. Daarom krijg je op dat platform te maken met matige graphics en gameplay die al een paar jaar verouderd is. Wat dat betreft moet je dus oppassen met die versie in huis te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen