WhatsApp wil geblokkeerde gebruikers makkelijker laten terugkeren

Apps Jeroen Kraak 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Doordat iedereen WhatsApp gebruikt, trekt het ook veel gespuis aan, dat vervolgens geband wordt. Soms gebeurt dit onterecht. In een nieuwe beta-versie wil het gebruikers makkelijker maken om terug te keren.

WhatsApp is ondanks veel negatief nieuws nog altijd de meest gebruikte berichtendienst in de wereld. Dat komt natuurlijk vooral omdat vrijwel iedereen een account heeft en dus makkelijk te bereiken is. Dat laatste heeft echter ook flinke nadelen. Zo worden mensen opgelicht via nep-accounts en wordt er ook veel spam rondgestuurd. Toch worden er regelmatig accounts geblokkeerd die niets met spam te maken hebben. Het moet voor die personen makkelijker worden om hun account terug te claimen.

WhatsApp blokkeert accounts

Omdat er veel rotzooi is op WhatsApp is het een lastige taak om alle spammers eruit te filteren. Het bedrijf heeft dan ook automatische systemen die slechte accounts eruit moeten filteren. Deze systemen werken niet altijd optimaal waardoor er soms ook mensen tussen zitten die helemaal geen kwade bedoelingen hebben en nooit spam versturen.

WhatsApp rolt langverwachte functie nog verder uit

Onterechte bannelingen kunnen terugkeren

Voor die mensen die onterecht door WhatsApp geband zijn, is er nu hoop. In de nieuwe beta-versie kunnen die gebruikers een review aanvragen als hun account geband is, meldt WABetaInfo. Dat doe je via een speciale knop als je ziet dat jouw account geblokkeerd is Als je aanvraag indient, krijg je vanzelf een in-app notificatie wanneer het onderzoek is afgerond. Meestal duurt dat rond de 24 uur. In de tussentijd worden je chats niet verwijderd.

Als WhatsApp niet vindt dat je onterecht bent geband zit er niets anders op om een ander telefoonnummer te gebruiken, om weer toegang te krijgen tot een dienst. Een WhatsApp-account zit namelijk gekoppeld aan een telefoonnummer.

Op dit moment bevindt deze functie zich in de betaversie van WhatsApp voor iOS. Waarschijnlijk komt deze ook gewoon beschikbaar in de Android-versie. Wanneer we de feature in de definitieve versie kunnen verwachten is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen