WhatsApp rolt langverwachte functie nog verder uit

Apps Jeroen Kraak 12 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt aan een aantal nieuwe functies die het gebruik van de app gaan veranderen. Wij vertellen je welke.

WhatsApp is druk bezig met het veranderen van de app. Dit keer is de berichtendienst van Facebook met het veranderen van notificaties en het weergeven van verschillende soorten berichten.

Nieuwe features in WhatsApp

WhatsApp brengt om de haverklap nieuwe features uit in haar betaversies. Sommige daarvan zien we nooit terug, terwijl anderen het begin zijn van functies waar we heel lang op wachten.

In de nieuwste beta-versie ziet WABetaInfo een oude bekende terugkomen. De View Once-feature, oftewel een bericht dat na lezen verdwijnt wordt nu onder meer gebruikers uitgerold. Hetzelfde geldt voor de nieuwe archiveringsoptie. Hoewel dat geen garanties geeft, lijkt het erop dat WhatsApp de functie binnenkort in de definitieve gaat uitrollen.

Overigens is het niet de enige nieuwigheid, want WhatsApp lijkt ook de notificaties aan te pakken. In de nieuwe in-app meldingen voegt het extra details toe aan de banner, meldt WABetaInfo. Daarmee is het mogelijk om berichten te bekijken zonder een leesbevestiging te versturen. Die notificatie is uitvouwbaar en daarmee is het mogelijk om door de chat te scrollen. Een leesbevestiging verstuur je nu pas al je het gesprek zelf opent.

WhatsApp Notificatie
De nieuwe notificatie (Afbeelding: WABetainfo)

Meer veranderingen

Vorige week zagen we al dat WhatsApp flink bezig is met het veranderen van het uiterlijk van de app. Zo krijg je in de toekomst waarschijnlijk een kleinere profielfoto te zien van diegene waarmee je chat en verdwijnen de lijntjes tussen de verschillende gesprekken. Ook het delen van links zal wat anders werken. In de beta-test gebruikt WhatsApp grote previews. Over al die nieuwigheden lees je hier meer.

Vandaag kwam er ook slecht nieuws voor WhatsApp en diens moederbedrijf Facebook naar buiten. Verschillende Europese consumentenorganisaties stappen naar de Europese Commissie om de nieuwe algemene voorwaarden een halt toe te roepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tech Radar

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!