BlackBerry is helemaal terug dankzij dit heerlijke 5G-concept

Smartphones Jelle van Es 13 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Er was een tijd dat de BlackBerry de must have smartphone was. Dankzij het toetsenbord was het toen makkelijk om snel berichten te typen en te versturen. En met dit nieuw concept zou het zomaar kunnen dat de telefoon weer helemaal terugkomt.

In 2020 liet het bedrijf Onward Mobility weten dat ze een licentie hadden afgesloten met BlackBerry. Op die manier hebben zij de mogelijkheid om een 5G-smartphone op basis van Android met een fysiek toetsenbord uit te geven. Maar daarna werd het redelijk stil.

BlackBerry 5G concept

Goed, we hebben dus nog niks officieel gezien van deze nieuwe BlackBerry die Onward Mobility gaat uitbrengen. Maar dat neemt niet weg dat creatievelingen alvast met het idee van zo’n smartphone aan de slag gaan. Natuurlijk, zo’n concept zegt niks van het uiteindelijke product, maar het is zeker leuk om te dromen over hetgeen dat er kan zijn. Deze keer gaat het om een concept van Niel D. Deze persoon heeft bij het concept een aantal interessante elementen verwerkt. Zo is er aan de achterkant plaats voor een enkele HD-camera en is er dus veel aandacht voor het display-toetsenbord.

Het concept (Afbeelding: Behance)

Dat toetsenbord is de eyecatcher van dit concept. Er wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd Display Keyboard, dat zo’n 25 procent van het scherm in neemt. Deze kleine toetsen beschikken daarbij over de mogelijkheid dat ze qua inhoud kunnen veranderen. Het ene moment gebruik je daarbij een toetsenbord en heb je het idee dat het een fysiek toetsenbord is, terwijl je de keer daarop het toetsenbord gebruikt voor shortcuts naar emoji. Op die manier heb je dus vrijheid en tegelijkertijd een fysiek toetsenbord.

BlackBerry
Verschillende opties (Afbeelding: Behance)

Multi-use

Het toetsenbord van dit BlackBerry-concept kan ook op andere manieren gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld je muziek onder controle houden of gebruik je het om een telefoongesprek aan te nemen. Ook zou je het makkelijk kunnen gebruiken met je navigatie. Hopelijk wordt het uiteindelijk product iets dat hier op lijkt, want dan kan het een mooie aanvulling op het aanbod worden.

BlackBerry-telefoons komen terug in 2021 en hebben 5G

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen