Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp komt met kleine maar opvallende verandering

In de nieuwe betaversie van WhatsApp is iets bijzonders te zien. Iets wat het uiterlijk van de app net wat gaat veranderen.

De ontwikkelaars van WhatsApp zitten niet stil. Om de haverklap testen ze nieuwigheden voor de berichtendienst om deze nog beter te maken. Vaak gaan deze over prestatieverbeteringen, waardoor de app nog beter functioneert. Dit keer gaat het echter om het uiterlijk.

WhatsApp test nieuwe functies

In de betaversie van WhatsApp testen de ontwikkelaars nieuwe functies die bij succes worden toegevoegd in de definitieve versie. Als je echter al meteen van deze opties gebruik wil maken kun je gewoon de betaversie downloaden. De kans is echter dat je deze niet zal terugzien in de definitieve versie.

Goed, terug naar de nieuwigheid die de uitpluizers van WABetaInfo hebben ontdekt. Zij merken dat de WhatsApp in de betaversie een kleine maar opmerkelijke verandering heeft ondergaan. Sommige elementen in de user interface zijn kleiner geworden terwijl andere juist meer plaats innemen.

Andere profielfoto’s

Wat als eerste opvalt zijn de profielfoto’s in WhatsApp. Deze zijn wat kleiner geworden in de lijst van alle chats. Daarnaast valt ook op dat de lijnen waarmee de verschillende chats worden aangegeven zijn verdwijnen. WhatsApp wil daarmee waarschijnlijk voor een minimalistische moderne look gaan.

Maar er is nog meer aan de interface veranderd. Deze nieuwigheid zie je terug in de chats zelf van de betaversie. Als je in de toekomst een link deelt, zie je een nog grotere preview. Handig, want we delen zeer veel nieuws met elkaar via WhatsApp.

Eerder vandaag schreven we al over een andere nieuwigheid die ook te maken heeft met foto’s versturen via WhatsApp. In de nieuwe betaversie kun je zelf kiezen in wat voor kwaliteit je het plaatje wil meesturen. Tot nu toe wordt die altijd verlaagd zodat het niet te veel data kost. Meer informatie daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!