Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoge kwaliteit foto’s binnenkort eindelijk via WhatsApp te versturen

Het lijkt erop dat je binnenkort via de populaire berichtendienst WhatsApp foto’s in hoge kwaliteit naar je vrienden en familie kunt sturen. Dat is een welkome toevoeging aan de dienst, aangezien je als gebruiker veelal op kwaliteit van foto’s inlevert wanneer je ze deelt via deze en soortgelijke applicaties.

Foto’s delen via sociale media, zoals WhatsApp, is superhandig. Echter, meestal gaat dit ten koste van de oorspronkelijke fotokwaliteit. Maar als het aan de plannen van de berichtendienst ligt, dan behoort dat probleem binnenkort tot de verleden tijd. Dat blijkt uit de meest recente bèta van de applicatie.

WhatsApp en foto’s in hoge kwaliteit

In de nieuwste bètaversie van de app kun je als gebruiker namelijk kiezen in welke kwaliteitsstandaard je een foto wil versturen. Je kunt er dan bewust voor kiezen om de kwaliteit te beperken, maar je kunt ook zeggen dat je de oorspronkelijke kwaliteit wil behouden. De functie is nog niet beschikbaar voor alle bètatesters.

WhatsApp fotokwaliteit
Fotokwaliteit instellen op WhatsApp (WABetaInfo)

In sommige gevallen kan het handig zijn voor de Data saveroptie te kiezen (zie screenshot), aangezien dat data kan schelen op je abonnement. Ook verstuur je foto’s zodoende sneller. Echter, wanneer je meestal op wifi zit en het qua tijd en data niet uitmaakt, dan is er straks dus waarschijnlijk ook de optie Best Quality.

Welkome toevoeging aan de app

Dit is een kleine, maar tevens welkome toevoeging aan WhatsApp. Want wanneer je nu niet wil dat foto’s gecomprimeerd worden, dan moet je ze als documenten versturen of via een andere deeldienst. Met de nieuwe Best Quality-optie haal je dus een vervelende stap uit een klein probleem, wat voor iedereen goed nieuws is.

Sommige dingen zijn vooralsnog onduidelijk. Moet je dit straks per foto aangeven wanneer je foto’s in bulk deelt? En wanneer verschijnt de optie echt in bèta en daarna voor iedereen? De berichtendienst heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht; de website WABetaInfo bracht het nieuws naar buiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!