Samsung Galaxy S21 FE: ‘Nieuwe smartphone zeer beperkt verkrijgbaar’

Smartphones Wesley Akkerman 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan krijgt de aankomende Samsung Galaxy S21 FE slechts een beperkte voorraad na lancering. De beperkte beschikbaarheid is niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa, zoals het lijkt. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Er is veel te doen omtrent de Samsung Galaxt S21 FE (Fan Edition). Het toestel moet naar verluidt vlaggenschipprestaties voor een betaalbare prijs gaan aanbieden. Tenminste, voor de mensen die zo’n toestel kunnen bemachtigen. Want het lijkt erop dat de voorraad zeer beperkt is wanneer die later dit jaar verschijnt.

Samsung Galaxy S21 FE: beperkt beschikbaar?

Heel veel smartphonefabrikanten hebben momenteel last van de globale chiptekorten. Dat heeft er eerder toe geleid dat Samsung geen nieuwe Galaxy Note uitbracht vorig jaar. Maar nu lijkt ook de aankomende FE hier last van te hebben. Nee, het toestel zou niet geschrapt, maar straks dus wel moeilijk verkrijgbaar zijn.

Samsung Galaxy S21
Gelekte render van de Samsung Galaxy S21 FE (Afbeelding: Voice)

De beperkte beschikbaarheid geldt voor zowel de Verenigde Staten als Europa, de enige twee gebieden waar de smartphone zou verschijnen. Onder de motorkap zit waarschijnlijk Qualcomm Snapdragon 888-processor. Maar er wordt ook gesproken over een Samsung Exynos 2100-chipset (soms gebruikt Samsung andere chips voor verschillende markten).

Geen nieuwe geruchten

Dit zijn allemaal echter geen nieuwe geruchten. Een paar weken geleden kwam namelijk al naar buiten dat de lancering beperkt zou blijven tot de VS en Europa. Daarnaast verscheen eerder deze maand in het nieuws dat Samsung voornemens is beide processors te gaan gebruiken voor de Samsung Galaxy S21 FE.

De aanhoudende chiptekorten lijken dus nog altijd voor problemen te zorgen en voorlopig is er nog geen eind in zicht. Dit treft overigens meer markten, zoals die van auto’s, spelcomputers en smarthomeproducten. Samsung is hier dus niet de enige in. Wanneer de S21 FE verschijnt, dat is nog niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Korea Herald

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen