Samsung Galaxy S21 FE: eerste specs langverwachte telefoon bevestigd

Smartphones Jeroen Kraak 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S21 FE is een van de meest verwachte telefoons. Nu weten we eindelijk wat we van het toestel kunnen verwachten.

Volgende maand gaat Samsung haar nieuwe telefoons presenteren tijdens een special Unpacked-evenement. Naast de Z Fold 3 en Z Flip 3, verwachten we ook de Samsung Galaxy S21 FE. Er was veel onzekerheid over het toestel door het tekort aan halfgeleiders, maar nu komt er toch nieuws naar buiten die de komst wel degelijk bevestigd.

De Samsung Galaxy S21 FE komt eraan

De Galaxy S21 FE is namelijk door de keuring gegaan voor de Chinese TENAA-certificatie, meldt Sammobile, waardoor het daar op de markt mag komen. Door die keuring weten we nu ook al wat specificaties van de nieuwe telefoon.

De goedkopere variant van het vlaggenschip van Samsung heeft een 6,4 inch scherm met een Full HD+-resolutie en een 120Hz verversingssnelheid. De batterij heeft 4,370 mAh capaciteit en heeft natuurlijk 5G. De telefoon bezit daarnaast ook dual-SIM en draait op Android 11. De afmetingen van de Samsung Galaxy S21 FE zijn 155,7×74,5×7,9 millimeter. Dat betekent dat de telefoon iets kleiner is dan de Galaxy S20 FE.

Nog meer specs

Door verschillende lekken weten we ook al wat meer over het toestel, al is het natuurlijk de vraag of die allemaal op waarheid berusten. Zo zou de Samsung Galaxy S21 FE een vingerafdrukscanner in het scherm, stereospeakers en een IP68-beoordeling hebben tegen stof en water. Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Snapdragon 888-processors, al zal er in verschillende Aziatische markten gebruik gemaakt worden van een goedkopere processor. Ook zal er naar alle waarschijnlijkheid een 6GB/8GB RAM inzitten en 128GB of 256GB intern geheugen.

Voorafgaand aan het Unpacked-evenement lekken steeds meer gadgets uit die naar alle waarschijnlijkheid gepresenteerd zullen worden. Zo weten we al wat over de opvouwbare telefoons en komt ook de Samsung Galaxy Watch eraan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen