Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Opvouwbare Samsung-smartphone wordt goedkoper’ (maar niet veel)

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan wil Samsung een opvouwbare smartphone uitbrengen die goedkoper is dan vorige modellen. Het gaat naar verluidt om de Galaxy Z Flip 3. Dat toestel zou een prijskaartje krijgen van 1.249 dollar, omgerekend zo’n 1.055 euro exclusief btw. Dat is dus iets minder duur dan het eerste model.

In de Verenigde Staten scheelt het ongeveer 100 dollar ten opzichte van dat eerste model. Op toestellen met zulke hoge prijzen wil je elke korting graag meenemen, dus die kun je mogelijk in je zak steken. Daarnaast heeft dezelfde bron op Twitter ook nog wat specificaties gelekt die we mogelijk kunnen verwachten.

Samsung Galaxy Z Flip 3 wordt mogelijk goedkoper

De informatielekker op Twitter laat weten dat de Galaxy Z Flip 3 waarschijnlijk 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte krijgt. Het is nog niet duidelijk of dit model meerdere configuraties krijgt. Wel lijkt duidelijk te zijn dat je straks kunt kiezen uit vier kleuren: zwart, olijfgroen, paars en wit (of beige).

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Z Flip 3 op 11 augustus aanstaande presenteert. Dat is de mogelijke datum voor het volgende Unpacked-evenement van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Op die dag worden waarschijnlijk ook de Galaxy Fold 3 en de Galaxy Watch 4 (met een nieuw besturingssysteem) onthuld.

En de Galaxy Z Flip 3 Lite dan?

Ondertussen zou het bedrijf nog werken of gewerkt hebben aan de Samsung Galaxy Z Flip 3 Lite. Dat zou een nog goedkopere variant van de opvouwbare telefoon zijn. Echter, zoals het er nu naar uitziet, stapt dat vermeende toestel in de voetstappen van de Galaxy Note van vorig jaar. We hoeven hem dus niet te verwachten.

Mocht het zou zijn dat dit komt door leveringsproblemen van benodigde onderdelen (waar heel veel bedrijven last van hebben door de coronacrisis), dan kan het zijn dat we in de toekomst wel een opvouwbare Lite kunnen verwachten. Samsung zelf heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!