The Simpsons Loki-special heeft 100 Marvel-verwijzingen

Films & Series Jeroen Kraak 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

The Good, The Bart and The Loki is heeft veel Marvel Easter Eggs. De special met Marvel en The Simpsons-karakters is nu te zien op Disney+.

Als je fan van zowel Marvel als The Simpsons bent, kom je aan je trekken bij Disney+. De streamingdienst komt met een speciale korte special over de familie van Homer Simpson. Het is een crossover met Marvel.

The Good, The Bart en The Loki op Disney+

In The Good, The Bart and The Loki verleent niemand minder dan Tom Hiddleston zijn medewerking. De acteur die Loki speelt in de normale Marvel-serie speelt dus ook het karakter in The Simpsons-special. In het verhaal wordt hij naar Springfield gestuurd nadat hij is verbannen uit Asgard. Hij gaat samenwerken met Bart wat ontaardt in een avontuur door het Marvel Cinematic Universe (MCU).

The Simpsons-special duurt maar ongeveer vier minuten maar showrunner Al Jean laat aan The Wrap weten dat er ongeveer 100 verwijzingen naar Marvel inzitten. Zo zijn verschillende Simpson-karakters verkleed als Marvel-helden en zijn er net zoals bij verschillende Marvel-titels scènes tussen de credits.

The Simpsons did it

Er zit in de Marvel-special van The Simpsons ook genoeg zelfspot. Zo wordt Marvel een aantal keer op de hak genomen. Ook staat er in een scène iemand met een bord met de tekst: “Dit krijg je dus wanneer Disney Marvel en Fox koopt.”

Natuurlijk gaan wij niet alle easter eggs verklappen, want die moet je zelf maar ontdekken. Met een duur van 4 minuten heeft het bovendien geen zin om het hele verhaal te kijken. The Simpsons-special is volgens ons in ieder geval echt de moeite waard.

De Marvel-serie over Loki zelf loopt overigens bijna op het einde. Vanaf afgelopen woensdag staat de vijfde aflevering online en aankomende woensdag kun je de seizoensfinale zien. Als je dus niet genoeg van Marvel kunt krijgen, kun je vanaf vandaag ook nog Black Widow op Disney+ kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen