Jelle van Es
Jelle van Es Apps 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze gigantische 3D kat heeft Tokyo in zijn macht (en dat is terecht)

Op dit moment is het niet mogelijk om te reizen naar Tokio. En ook tijdens de aankomende Olympische Spelen is alles flink beperkt en mag er geen publiek bij evenementen. Maar gelukkig krijgen we soms wel hele toffe filmpjes voorgeschoteld.

Voor iemand die erg houdt van de stad en baalt dat hij nu niet naar Tokio kan reizen, is het tof om te zien dat er vele veranderingen gaande zijn. Zo is er nu een enorm scherm te vinden waarop een bizar grote kat zomaar uit de muur lijkt te komen.

Speciale 3D kat in Tokio

Het nieuwe scherm is te vinden in de wijk Shinjuku, wat één van de meest bezochte plekken in Tokio is. Daar vind je wel meer grote schermen waarop reclame wordt getoond, de weersverwachting of het belangrijkste nieuws. Maar in dit geval gaat het om een scherm die de mogelijkheid heeft om toffe 3D effecten op te leveren. En om dat aan te tonen, heeft het nu een levensechte kat uit de hoge hoed getoverd om te zien wat je straks kunt verwachten. Bekijk de video van dat spektakel hieronder.

En het mooie van deze gigantische 3D kat op een groot scherm in Tokio? Het gebouw dat gekoppeld is aan dit scherm is nog niet open. De bovenstaande video geldt zodoende dus echt nog als een testvideo. Dat betekent dat we waarschijnlijk in de toekomst meer van dit soort geintjes kunnen zien. Daarbij is het overigens wel zaak dat je de video vanuit een bepaalde hoek bekijkt. Als je er namelijk ‘verkeerd’ voor staat, dan krijg je niet hetzelfde effect zoals je in de bovenstaande videos.

Diverse videos

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er meerdere videos van deze 3D kat in Tokio gat verschijnen. Afhankelijk van de tijd van de dag doet hij dan andere dingen. In de ochtend heb je dan dat de kat rustig opstaat, terwijl hij overdag meer gaat kijken naar de mensen die naar hem kijken. En wanneer het dan avond is, is het tijd voor de kat om te gaan slapen.

Onderzoekers: corona? Vermijd dan contact met je hond of kat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!