WhatsApp: zo check je of iemand jou geblokkeerd heeft

Apps Jeroen Kraak 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Het kan soms heel irritant zijn als je geen antwoord krijgt van iemand via WhatsApp. Wellicht heeft diegene je geblokt. Zo merk je het.

We hebben allemaal wel eens een keer ruzie. Zelfs de meest vredelievende persoon heeft wel eens een punt waarbij die het even niet meer aankan. Op zo’n moment is de blokkeerfunctie op WhatsApp handig om even rust te krijgen. Ook is het de ideale manier om helemaal niets meer te horen van iemand die je lastigvalt op het medium.

Zo kun je zien of je geblokkeerd bent

Toch kan het juist heel erg vervelend zijn als jij door iemand genegeerd wordt op WhatsApp. Je weet wellicht niet of diegene je zelfs helemaal heeft geblokt. Om toch zekerheid te hebben kun je het simpel checken. Echter is dat nooit 100 procent zekerheid. Toch zijn er wel een aantal aanwijzingen wanneer iemand je tot persona non grata heeft benoemd.

  • Je kunt niet meer zien wanneer iemand voor het laatst online was
  • Je ziet geen updates bij iemands profielfoto
  • Wanneer je iemand via WhatsApp belt, word je niet verbonden
  • Als je iemand een bericht hebt gestuurd, krijg je maar één vinkje te zien in plaats van twee

Zoals gezegd zijn dit aanwijzingen en geen honderd procent zekerheid. Zo kan het natuurlijk zijn dat iemand zijn/haar privacy-instellingen heeft aangepast, waardoor diegene geen foto plaatst of geen online tijden weergeeft. Ook kan het zijn dat deze gegevens alleen met contactpersonen worden gedeeld. Je kan desondanks nog steeds berichten sturen. Als laatste is het ook mogelijk dat een telefoon uitstaat of dat er geen verbinding met het internet is. Daardoor kun je één in plaats van twee vinkjes zien.

Overlast melden in de trein via WhatsApp: werkt het?

Iemand blokkeren op WhatsApp

Dan gaan we naar het andere kant van het spectrum: je wil iemand niet meer spreken. Het is heel eenvoudig om iemand te blokkeren. Je gaat naar het gesprek, vervolgens klik je op de naam in de bovenkant en kom je in een menu terecht. Scroll dan helemaal naar onder en je kunt die persoon blokkeren. Overigens is het in dat menu ook mogelijk om iemand te rapporteren wanneer iemand je lastigvalt of spam deelt.

Wil je zien wie je allemaal hebt geblokkeerd op WhatsApp, of wil je dat juist ongedaan maken? Ga dan naar instellingen, vervolgens account en daarna privacy. Daar zie je in het menu geblokkeerd staan. Als je daarop klikt krijg je een overzicht en kun je mensen ook weer deblokkeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen