WhatsApp geeft voorproefje van langverwachte Multi-Device support

Apps Mark Hofman 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Multi-Device support is zonder twijfel een van de meest besproken functionaliteiten van WhatsApp. Het idee dat het platform op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken is spreekt nu eenmaal veel consumenten aan. Maar wat kunnen we er precies van verwachten?

Dat antwoordt geeft het bedrijf zelf in een interview met TechRadar. Een woordvoerder geeft ons via deze weg niet alleen een eerste indruk van de functionaliteit. Ook wordt besproken wat dit voor de toekomst kant betekenen.

WhatsApp’s langverwachte functionaliteit

Multi-Device support is een term die we al een paar jaar horen en inmiddels behoort tot de lijst met meest gevraagde features ooit. Waarom dat zo is blijft voor sommigen een raadsel. WhatsApp maakt het immers al tijden mogelijk om de dienst ook op andere apparaten te gebruiken. Waarom dan de hype?

Het lijkt er misschien niet op, maar WhatsApp kan op dit moment slechts op één apparaat draaien: je smartphone. Ondanks de introductie van WhatsApp Web ben je zonder je telefoon nergens. Dat heeft te maken met het feit dat het platform op je computer gekopieerd wordt vanaf je Android of iOS-apparaat. “En dat betekende dat je telefoon altijd in de buurt moest zijn”, laat de woordvoerder tegenover TechRadar weten.

Whatsapp op de smartphone
Whatsapp op de smartphone (Afbeelding: Dimitri Karastelev / Unsplash)

“Multi-Device betekent simpelweg dat gebruikers dezelfde Web, Desktop en Portal functionaliteiten krijgen als nu, met als enige verschil dat je telefoon niet meer verbonden hoeft te zijn.” Wanneer je smartphone leeg is kun je bij wijze van spreken dus gewoon aan de slag met WhatsApp op je computer. Wel zo handig als je het mij vraagt.

Meer apparaten

Wat het meeste opviel aan het gesprek met TechRadar is dat WhatsApp nog steeds plannen heeft voor uitbreiding. Ik weet niet hoelang consumenten al schreeuwen om een tablet-versie van de applicatie, maar het bedrijf lijkt het wel degelijk te horen. In het interview sluit de WhatsApp woordvoerder namelijk af dat Multi-Device niet alleen voor nu de ervaring verbeterd, maar ook de ondersteuning van meerdere apparaten mogelijk maakt.

WhatsApp gaat eindelijk één van de grootste minpunten aanpakken

Niet alleen op het gebied van ondersteuning, maar ook op het gebied van foto’s komt WhatsApp met een belangrijke update. Benieuwd naar deze update? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen