WhatsApp Web stilletjes voorzien van één van de beste functionaliteiten

Apps Mark Hofman 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Het ging echt al even in de lucht, maar WhatsApp Web gebruikers kunnen nu profiteren van één van de beste functionaliteiten van het platform. Het is inmiddels namelijk mogelijk om vrienden en familie via de dienst te bellen via je computer.

Het is overigens niet alleen mogelijk om je contacten te bellen via audio, maar ook zeker via video. Eerder was dit al mogelijk op de app voor smartphones, maar vanaf nu dus ook op je pc of mac.

(Video) bellen met WhatsApp Web

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat WhatsApp bezig was met de functionaliteit. Gebruikers kunnen al tijden hun contacten bereiken via audio- of videogesprekken via de applicatie die beschikbaar is voor Android en iOS. Wat dat betreft was het slechts een kwestie van tijd voordat deze functionaliteit ook voor de Web-versie van de app zou werken. Toch liet de ondersteuning voor de desktop-app van de dienst toch wel enige tijd op zich wachten. Eerder dit jaar werd er een test uitgevoerd en uiteindelijk zit de functionaliteit nu pas het daglicht. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.

WhatsApp Web krijgt ontzettend handige nieuwe functionaliteit

Van wat we tot nu toe begrepen hebben moet iedereen op dit moment al in de mogelijkheid zijn om gebruik te maken van de functie. Mocht het voor jou nog niet mogelijk zijn om te (video)bellen op de PC of Mac-versie van WhatsApp, heb dan zeker nog even geduld. Het kan zomaar zijn dat de functie op het moment nog uitgerold wordt.

Zo maak je er gebruik van

Voor de mensen die op dit moment nog geen idee hebben hoe de functionaliteit werkt: we zijn er voor jullie! We leggen je namelijk stap voor stap uit hoe jij gebruik kunt maken van de belfuncties van WhatsApp op je pc of Mac. Het mag uiteraard wel duidelijk zijn dat je de app eerst op je computer moet installeren. Je haalt die versie van WhatsApp via deze link binnen.

Wanneer je WhatsApp volledig hebt geïnstalleerd en bent ingelogd moet je het volgende doen om je contacten te bellen:

 • Open WhatsApp op je computer
 • Druk op het plusje in de linker bovenhoek van de taakbalk
 • Zoek de contactpersoon met wie je zou willen bellen
 • Selecteer deze persoon in de lijst
 • Druk vervolgens op de knop “bellen”
 • Wanneer de persoon aan de andere kant van de lijn opneemt, begint het gesprek
WhatsApp Web video
Videobellen voor Web (Afbeelding: WABetaInfo)

Terwijl ik mezelf even voor mijn kop sla vanwege het feit dat ik ook daadwerkelijk uitleg hoe een telefoongesprek in zijn werk gaat (opnemen, dan begint het gesprek), kunnen jullie lezen hoe je een videogesprek start:

 • Open WhatsApp op je computer
 • Druk op het plusje in de linker bovenhoek van de taakbalk
 • Zoek de contactpersoon met wie je zou willen bellen
 • Selecteer de persoon
 • Druk op de knop “videobellen”

En voila! Jij maakt op dit moment gebruik van één van de beste updates die WhatsApp in de maanden heeft doorgevoerd. Geniet ervan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen