Ever Given app: verkas het containerschip van het Suezkanaal naar je achtertuin

Apps Mark Hofman 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De Ever Giver, een groot containerschip, is al dik een week het gesprek van de dag. Het schip is namelijk vastgelopen in het Suezkanaal waardoor er een gigantische file aan vrachtschepen op de Rode Zee ontstaan is. Iets dat niet alleen vervelend is voor de mensen op de schepen elf, maar ook zeker voor de wereldwijde handel.

Toch zijn er mensen die er simpelweg het beste van proberen te maken en ontwikkelaar Garret Dash Nelson is één van die mensen. Hij nam de tijd om een hilarische applicatie te ontwikkelen genaamd Ever Given, Ever Ywhere. Jij bepaald vanaf nu waar het schip precies vastligt!

Ever Given van het Suezkanaal naar je achtertuin

De Ever Giver is in mum van tijd het bekendste vrachtschip ter wereld geworden. Het imposante schip, dat 20.000 container aan boord heeft, ligt inmiddels een week vast in het Suezkanaal in Egypte. Dit zorgt voor veel problemen, maar ook voor een hoop vermaak. We zien op het internet niet alleen een lading hilarische memes voorbijkomen, maar komen nu dus ook de app Ever Given, Ever Yhere tegen.

De applicatie werkt eigenlijk heel erg simpel: je sleept de Ever Given naar een locatie naar keuze. Daar roteer je het schip of maak je het groter om ervoor te zorgen dat hij precies in het plaatje past. Beter gezegd: je past de Ever Given dusdanig aan dat hij ook jouw plek naar keuze volledig platlegt. Of je kiest er natuurlijk gewoon voor om hem midden in Amsterdam te plaatsen of in een voetbalstadion te stranden.

Ever Given app
Ook de haven van Rotterdam is niet veilig (Screenshot: WANT)

Een luchtig geintje waarmee je de maandagmorgen makkelijk doorkomt.

Een serieus groot probleem

Er is veel hilariteit op het internet te vinden rondom de Ever Given en de problemen die op oplevert, maar het is wel echt een serieuze zaak. Zoals onze vrienden van Metro laten weten zorgt dit voor grote gevolgen voor de wereldhandel. Iets dat voornamelijk te maken heeft met het feit dat 12% van de gehele wereldhandel via het Suezkanaal gaat. Maar gezien dat kanaal de afgelopen zes dagen volledig afgesloten is geweest, ligt deze handel nu dus plat.

We kunnen je talloze voorbeelden geven over hoe groot de problemen zijn, maar we kunnen ook simpelweg naar de schade kijken. Op de website Is the ship still stuck is niet alleen te zien waar de Ever Given zich op dit moment bevindt, maar ook hoeveel geld het geintje gekost heeft. De teller staat op dit moment al op ruim $57 miljard aan schade. Oef!

De volgende halte van de Ever Giver is overigens de haven van Rotterdam. Het schip moet daar op woensdag 31 maart om 02:00 uur aankomen. Laten we hopen dat mijn creatieve plaatje van hierboven geen werkelijkheid wordt in ieder geval…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen