PlayStation 4: de 5 allerbeste games van het moment (April 2021)

Games Jelle van Es 29 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Omdat het nog altijd zo goed als onmogelijk is om een PlayStation 5 te scoren, is de PlayStation 4 voor velen het belangrijkste platform. Sinds 2013 kunnen we op de spelcomputer genieten van allemaal games en hebben we sinds die tijd een hoop toffee games gekregen.

Omdat het soms wat moeilijk is om door al het aanbod te zien wat echt de moeite waard is, komen wij regelmatig met tips. Deze keer kijken we naar de beste PlayStation 4-games die ook nog echt actueel zijn. Games die sinds 1 januari 2020 zijn verschenen. Want de kans is groot dat je games als Uncharted 4 en God of War al lang en breeds in huis hebt gehaald.

Beste PlayStation 4 games april 2021

#1 Persona 5 Royal

We beginnen dit overzicht met de beste PlayStation 4 games met een persoonlijke favoriet in de vorm van Persona 5 Royal. De normale Persona 5 was al één van de beste JRPG’s ooit gemaakt en deze Royal-versie komt met net wat meer content, waardoor het als totaalplaatje nog beter is. In de game reis je af naar Tokio, waar je als student enerzijds probeert een normaal leven op te bouwen en anderzijds de mogelijkheid hebt om naar een alternatief universum af te reizen en daar het gevaar te verslaan. Het is een game met vele lagen, een uitstekend vechtsysteem, boeiende personages en de mogelijkheid om in bekende wijken van Tokio rond te lopen. Een absolute aanrader. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Persona 5 Royal
Persona 5 Royal (Afbeelding: Atlus)

#2 The Last of Us Part II

The Last of Us Part II is één van de games die in 2020 uitkwam en waarvan de verwachtingen zeer hoog waren. En gelukkig kun deze game aan de verwachtingen voldoen, waar een game als Cyberpunk door de ondergrens ging. De game draait deze keer om Ellie, die probeert haar leven op te bouwen. Aan het begin van het avontuur gebeurt er echter iets vreselijks en trek je er op uit om wraak te nemen. Daarbij blijkt andermaal dat de geïnfecteerde vijanden vaan niet het grootste probleem zijn in de wereld van de game. Tussendoor moet je ook de omgeving goed afspeuren voor voorwerpen en kogels, waardoor je jezelf een betere kans geeft om de wereld te overleven. Lees hier de review.

Scoor hem hier

The Last of Us Part II PS4
The Last of Us Part II (Afbeelding: PlayStation)

#3 Final Fantasy VII Remake

Ook Final Fantasy VII Remake is een game die vorig jaar uitkwam en enorm goed werd ontvangen. De game laat je het begin van het origineel ontdekken, het gedeelte dat zich afspeelt in Midgar. Naast het feit dat de game er goed uit ziet, is het ook goed om te weten dat er heel wat aan het avontuur is toegevoegd. Op die manier krijgt het verhaal net wat meer diepgang. Ook zijn bepaalde verhaalelementen in de game net wat anders, waardoor het ook voor de veteraan zeer de moeite waard is. Tel daarbij een uitstekende soundtrack en een sterk vechtsysteem bij op en je hebt een absolute must-have voor de PlayStation 4. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Final Fantasy VII Remake Bes PS4 Games
Final Fantasy VII Remake (Afbeelding: Square Enix)

#4 Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Dan een game die voornamelijk aandacht heeft gekregen op de PlayStation 5, maar ook gewoon beschikbaar is voor de PlayStation 4: Marvel’s Spider-Man Miles Morales. De game is een vervolg op de originele Spider-Man, maar Peter parker is in de game op vakantie. Hij heeft het stokje overgedragen aan Miles Morales om de stad veilig te houden. En dat blijkt nog een pittige opdracht te zijn. Naast dat je New York nu in een winterse setting mag verkennen en je een nieuw verhaal hebt, is het ook zo dat Miles net wat anders speelt, waardoor het meer is dan een simpele uitbreiding. Gewoon dik de moeite waard. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Spider-Man Miles Morales
Marvel’s Spider-Man Miles Morales (Afbeelding: Sony)

#5 It Takes Two op de PlayStation 4

Tot nu toe zijn het voornamelijk PlayStation 4-games die vorig jaar zijn uitgebracht. 2021 begint wat dat betreft wat rustig aan met Hitman 3 en Monster Hunter Rise als de belangrijkste uitzondering op die regel. Daar kun je wat mij betreft It Takes Two aan toevoegen. Het is de game die gemaakt wordt door het team dat ons eerder het uitstekende A Way Out gaf. Net als die game gaat het hier om een coöperatieve game, waarbij je moet samenwerken om verder te komen. Deze keer in een compleet andere setting voorgeschoteld, waarbij een vader en een moeder die willen scheiden veranderen in de poppen van hun dochter. Door samen te werken moeten ze inzien wat ze elkaar te bieden hebben.

Scoor hem hier

It Takes Two PlayStation 4
It Takes Two (Afbeelding: Electronic Arts)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen