De daadwerkelijke betekenissen achter alle emoji in 2021

Apps Mark Hofman 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Emoji zijn anno 2021 nog steeds ontzettend populair. Niet heel gek natuurlijk, want de tekentjes zijn er in veel verschillende vormen en maten. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een universele taal geworden is die we allemaal spreken. Maar begrijpen we eigenlijk wel 100% goed wat onze favoriete emoji nu precies betekenen?

Gezien het feit dat er jaarlijks verschrikkelijk veel nieuwe emoji onze levens verrijken met plezier, is het goed om ieder jaar eens te kijken naar wat ze nu precies betekenen. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je dat doet!

iPhone gebruikers krijgen binnenkort 217 gloednieuwe Emoji!

Emoji in 2021: dit betekenen de tekentjes echt

Met zoveel verschillende Emoji waar we mee te maken krijgen kan het wel eens voorkomen dat je iets verkeerd interpreteert. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar het kan zomaar eens gebeuren dat een tekentje een hele andere betekenis heeft dan je in eerste instantie dacht. Wist jij bijvoorbeeld dat de handen in de lucht (🙌) meestal gezien wordt als een bedankje aan god? Maar in werkelijkheid gaan de handen in de lucht voor een fuifje. Iets compleet anders dus.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want er zijn nu eenmaal heel veel verschillende emoji met een eigen betekenis. Daarom is het goed om te weten dat er een website is waar je alles over je favoriete tekentjes kan vinden. De website heet Emojipedia en is een online encyclopedie voor Emoji. Misschien wel de leukste encyclopedie die er is dus. Je krijgt niet alleen de betekenissen te zien van de tekentjes, maar komt er ook achter hoe ze er op andere platformen eruit zien. Krijg je er vervolgens ook nog een stukje Emoji-historie bij ook. Hoe leuk is dat?

emoji ios 14 apple
Nieuwe Emoji (Afbeelding: Emojipedia)

Erg overzichtelijk

Het fijne aan de website van Emojipedia is dat alles op volgorde staat van categorieën. Dat is niet alleen handig wanneer je precies weet wat je zoekt, maar ook wanneer dat niet het geval is. Want zeg eens eerlijk: hoeveel van de Emoji die jij gebruikt ken jij ook daadwerkelijk bij naam?

Door een verdeling te maken met categorieën zoals Smiley & Persons, Flags, Travel & Places en Objects heb jij je favoriete Emoji zo gevonden. Zelf aan de slag gaan? Check dan hier de website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen