Jelle van Es
Jelle van Es Games 29 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rocket League Season 3 krijgt F1- en Nascar-content

Rocket League is één van de leukere games die je kunt spelen. Lekker met je wagens tegen een grote bal aanrammen om op die manier een doelpunt te maken. En binnenkort kun je aan de slag zijn met Season 3.

Rocket League Season 3 begint op 7 april. Tenminste, het derde seizoen sinds de game free-to-play is geworden. En in dat derde seizoen gaat er samengewerkt worden met F1 en Nascar.

Rocket League komt met F1- en Nascar-content

Op de website van Rocket League liet de ontwikkelaar weten wat de nieuwe plannen zijn. Zoals gezegd begint het op 7 april en dan kun je de Season 3 Rocket Pass in huis halen. Daarmee krijg je gelijk een nieuwe wagen in de vorm van de Tyranno. Dat is een muscle car, die gebruik maakt van de Dominus hitbox. Maar interessanter is dat er ook gaat samengewerkt met F1 en Nascar. Dat betekent dat je later in het seizoen aan de slag kunt gaan met bepaalde wagens. De onderstaande trailer geeft wat dat betreft alvast een goed beeld van hoe de wagens er uit gaan zien.

Naast de nieuwe wagens brengt Rocket League Season 3 ook een aanpassing van het bestaande DFH Stadium-veld. Deze wordt in het nieuwe seizoen voorzien van een racebaan an de zijkant. Of je dan over dat stukje asfalt sneller kan scheuren dan over het gras, dat is niet helemaal duidelijk. Maar wellicht levert een extra stukje tactiek op. De nieuwe map komt zowel in de casual als in de competitive playlists terecht en kan ook in freeplay gebruikt worden wanneer het nieuwe seizoen van start gaat.

Downtime

Om zich goed te optimaliseren gaat in de nacht van 6 op 7 april de servers even down om de aanpassingen voor Rocket League Season 3 te doen. Daarna kun je er mee aan de slag en ontdekken wat er allemaal nieuw is.

Populaire game Rocket League krijgt een smartphone-versie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!