Populaire game Rocket League krijgt een smartphone-versie

Games Jelle van Es 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je op zoek bent naar een gratis game die je enorm lang kunt blijven spelen, dan is Rocket League een heerlijke game om te scoren. De game is inmiddels op zo’n beetje elk platform beschikbaar en komt binnenkort ook naar de smartphone.

Het gaat daarbij wel om een kleine spinoff in de vorm van Rocket League Sideswipe. De game staat gepland voor dit jaar en moet dan zowel voor Android- als iOS-apparaten beschikbaar zijn.

Rocket League Sideswipe naar de smartphone

Het concept van de populaire game blijft in Rocket League Sideswipe redelijk overeind. Je maakt nog altijd gebruik van auto’s en je moet een grote bal in het doel rammen. Maar tegelijkertijd is het ook weer een andere game. Zo maakt de game gebruik van een 2D-aanzicht in plaats van een 3D-arena. Je kunt de game met maximaal twee spelers in een team spelen en de potjes duren slechts twee minuten. Maar misschien is het belangrijkste verschil wel dat je de game met touch-controls speelt, waardoor het dus ideaal is voor op je smartphone. Om een beetje een idee te krijgen van de game, is er de onderstaande trailer.

Net zoals de gewone game wordt Rocket League Sideswipe een free-to-play-game. De game lijkt meerdere modi te krijgen, daar we een wedstrijd zien met een doel (maar die hangt dan wel in het midden in plaats van op de grond) en een basket, voor aan basketbal-variant. Daarnaast heb je als speler de mogelijkheid om je wagen aan te passen. De kans is groot dat de maker voor bepaalde cosmetische upgrades je wilt verleiden om geld uit te geven, om zo op die manier er aan te verdienen.

Binnenkort de eerste beta’s

Op dit moment wordt er een beperkte alpha test gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is de bedoeling dat er later dit jaar meer beta-tests komen en dat Rocket League Sideswipe uiteindelijk uitkomt. Wanneer dat precies gaat zijn, dat is nog niet bekend.

PS Plus en Nintendo Switch Online niet meer nodig voor Rocket League

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen