De Verraders op RTL en Videoland krijgt een nieuw seizoen

Films & Series Jeroen Kraak 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Op dit moment is het eerste seizoen van De Verraders vol aan de gang. Nu kondigt RTL ook aan een tweede te hebben besteld.

De Verraders is een succesvol programma voor RTL en Videoland. In de show zien we achttien bekende Nederlanders. Drie daarvan zijn verraders. Aan de 15 overige kandidaten is het de taak om de drie te vinden en naar huis te sturen. De verraders ‘vermoorden’ echter elke nacht een medekandidaat, waardoor ze tactisch te werk moeten gaan.

De Verraders vs Wie is de Mol?

De Verraders is van dezelfde makers van Wie is de Mol? Het programma heeft dan ook een iets van de show weg, maar er zijn nog genoeg verschillen. Zo speelt dit spel zich op één locatie af en weet het publiek van tevoren wie de verraders zijn. In plaats van een test, hebben de drie kandidaten nu alle vrijheid om iemand weg te sturen Dat is bij de Mol natuurlijk niet het geval.

Goede resultaten

RTL bestelt nu een tweede seizoen van De Verraders omdat het zeer tevreden is met de cijfers van de show. De eerste twee afleveringen leverden inclusief uitgesteld kijken een kijkcijferaantal op van 2 miljoen. Daarmee haalde het een marktaandeel van 40 procent in de zogenaamde core doelgroep van RTL (boodschappers tussen de 25 en 54 jaar).

RTL-baas Peter van de Vorst is maar al te blij met de resultaten. Hij zegt dat er zelfs buitenlandse belangstelling is: “Dit zijn natuurlijk droomcijfers voor een nieuw programma en daarom bestellen we nu al een nieuw seizoen van dit bloedstollende psychologisch avontuur. Het is ook mooi om te zien hoe groot de belangstelling vanuit het buitenland is. Van België tot aan de Verenigde Staten, zenders tonen serieuze interesse. Daar zijn we trots op.”

Het eerste seizoen van De Verraders bestaat uit acht afleveringen. Aanstaande zaterdag is de derde aflevering te zien op RTL. Ook kun je de serie natuurlijk bekijken op Videoland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen