Nieuwe Dyson V15 gaat op bijzondere manier gebruikmaken van lasers

Gadgets Wesley Akkerman 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dyson heeft een nieuw vlaggenschip aangekondigd in de vorm van stofzuiger V15 Detect. Het apparaat kost in de VS 699 dollar. De stofzuiger, die je zelf bedient, beschikt over een lasersysteem dat stof detecteert. De V15 verlicht de grond voor je, zodat je al het stof goed kunt zien liggen.

Dyson heeft een aantal afbeelding vrijgegeven van het nieuwe product. En op die afbeeldingen komen we een horrorscenario tegen waar we niet heel gelukkig van worden. Natuurlijk is het een overdrijving van de werkelijkheid, waarmee aangetoond wordt hoe het systeem werkt — maar deze vloeren zijn wel heel stoffig.

Dyson V15-stofzuiger

De V15 heeft dus een lasersysteem aan boord. In tegenstelling tot andere stofzuigers met ingebouwde lampen in de mond waarmee je ziet waar je bent geweest, laat de nieuwe stofzuiger van Dyson zien wat je precies opzuigt. Wellicht zet het je nog eens aan een keertje extra te stofzuigen in huis.

Dyson V15
Dyson V15 (Afbeelding: Dyson)

Het nieuwe model is bedoeld ter vervanging van de Dyson V11, die in 2019 op de markt kwam. Het is de nieuwste premium stofzuiger van het merk. Net zoals op dat model is er een klein lcd-scherm aanwezig waar je allerlei nuttige informatie op kunt aflezen. Denk dan aan het batterijpercentage, bijvoorbeeld.

Zien wat je opzuigt

Naast een laser die laat zien wat je allemaal opzuigt, is er ook een piezosensor aanwezig. Die werkt samen met een nieuwe microprocessor en monitort de luchtinname. Op basis van die gegevens kan de stofzuiger laten zien hoe groot dat stof is en in welke hoeveelheid de stofzuiger dat opneemt.

[REVIEW] Dyson V11: schoonmaken is zo een stuk leuker

Die informatie wordt ook doorgespeeld naar het lcd-scherm. Maar de motor waarmee de zuigkracht bepaald wordt, heeft eveneens toegang tot die data. En op basis van wat er binnenkomt, kan er ter plekke door het systeem besloten worden meer of juist minder zuigkracht te gebruiken.

De nieuwe stofzuiger is vanaf 26 mei in de Benelux te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dyson

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen