Evan Peters gaat seriemoordenaar Jeffrey Dahmer spelen in Netflix-serie

Films & Series Jeroen Kraak 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Evan Peters ken je wellicht uit American Horror Story. De acteur gaat nu seriemoordenaar Jeffrey Dahmer spelen in een nieuwe Netflix-serie.

Wellicht heb je nog nooit van Jeffrey Dahmer gehoord, maar hij is een van de meest verschrikkelijke seriemoordenaars uit de Verenigde Staten. In totaal vermoordde hij 16 mannen en jongens die hij aantrekkelijk vond.

Jeffrey Dahmer was weerzinwekkend

Zijn moordmethodes waren weerzinwekkend. Dat deed hij onder andere door zoutzuur en kokend water in de hersenen te injecteren. Dahmer deed dit uit een soort van lust. Hij hoopte van hen willoze sekslaven te maken. De lijken deed hij verdwijnen door het vlees op te lossen in bijtend zuur en de botten te verbrijzelen met een moker en vervolgens te verspreiden. Ook zou hij bij meerdere van zijn slachtoffers necrofilie en kannibalisme hebben toegepast.

Evan Peters gaat de rol van deze Dahmer vertolken in de nieuwe Netflix-serie Monster. De serie richt zich op het perspectief van de slachtoffers van de seriemoordenaar en laat tegelijkertijd ook het falen van de politie zien. Tijdens de zoektocht naar Dahmer ging ontzettend veel mis, waardoor de seriemoordenaar nog een lange tijd door kon gaan met zijn daden.

Een miniserie op Netflix

De miniserie voor Netflix wordt gemaakt door Ryan Murphy, meldt TV Line. Hij is ook de maker van American Horror Story, de serie die al jarenlang loopt. Ook schreef hij mee aan meerdere andere series waaronder Glee, The Politician en American Crime Story.

Naast Evan Peters zien we nog andere bekende gezichten terug. Zo speelt Emmy Award-winnaar Richard Jenkins Dahmer’s vader. Dat was een wetenschapper die de seriemoordenaar op jonge leeftijd liet zien hoe je vlees van dieren kan oplossen. Penelope Ann Miller krijgt de rol van de moeder van Jeffrey Dahmer.

Wanneer we de miniserie over Dahmer kunnen verwachten is nog niet bekend. De serie bevindt zich nog in de pre-productie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen