Netflix komt vrijdag met nieuwe Sherlock Holmes-serie

Films & Series Jeroen Kraak 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sherlock Holmes is een inspiratiebron voor Netflix. In het nieuwe The Irregulars zie je de speurneus dit keer in een bijrol.

Sherlock Holmes spreekt tot de verbeelding van velen. Er zijn de afgelopen jaren dan ook talrijke films, series en games gebaseerd op het personage uit de boeken van Sir Arthur Conan Doyle.

Sherlock als inspiratiebron

Ook voor Netflix is de speurneus een goede bron van content. Het meest bekende voorbeeld van Sherlock Holmes is de gelijknamige televisieserie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman uit 2017. In totaal staan er vier seizoenen online. Daarnaast zie je op de streamingdienst ook de film met Robert Downey Jr. en Jude Law uit 2009.

Recent zagen we op de streamingdienst Enola Holmes verschijnen. In die Netflix Original-film zien we de zus van Sherlock Holmes die haar broer te slim af probeert te zijn. De film kreeg goede kritieken en hoorde bij een van de populairste Netflix-films van het afgelopen jaar.

The Irregulars op Netflix

Netflix gaat nu verder met Sherlock Holmes. Dit keer krijgt de speurneus een bijrol in The Irregulars. In de serie zien we een groep buitenbeentjes die een aantal bovennatuurlijke misdaden in het Victoriaanse Londen moeten oplossen. De opdrachtgever zijn Dr. Watson en Sherlock Holmes.

In de nieuwe series met Sherlock Holmes vertolkt Henry Lloyd-Hughes de rol van de speurneus. Royce Pierreson (The Witcher) is dit keer Dr. Watson. Ook zijn er rollen voor Thaddea Graham, Darci Shaw en Jojo Macari. De serie is vanaf aankomende vrijdag te zien.

Het mysterie rondom de speurneus

Natuurlijk is de grote vraag waarom zoveel series en films zijn geïnspireerd op de Londense speurneus. Dat is eigenlijk niet zo raar, aangezien je Sherlock Holmes kunt zien als een mythologisch figuur, een soort voorloper van de superhelden die we nu kennen. Alleen is zijn kracht natuurlijk zijn slimheid, terwijl superhelden het vooral van kracht moeten hebben. Net zoals de helden kent Sherlock vaak ook vijanden die niet zomaar zijn te verslaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen