iPhone gebruikers krijgen binnenkort 217 gloednieuwe Emoji!

Apps Mark Hofman 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple is druk bezig met het testen van een nieuw besturingssysteem voor je iPhone: iOS 14.5. De update brengt een hoop nieuwe functionaliteiten en dus ook een flinke lading aan nieuwe Emoji! Bonus!

Emoji zijn anno 2021 natuurlijk onmisbaar geworden en het aanbod aan tekentjes is in de laatste jaren dan ook flink gegroeid. Iets waar het nieuwe iOS 14.5 ook een flinke bijdrage aan zal leveren.

Nieuwe Emoji voor je iPhone

Apple heeft op dit moment zijn nieuwste besturingssysteem, iOS 14.5, in beta zitten. Dat betekent dat een handjevol ontwikkelaars en consumenten het nieuwe systeem alvast kunnen proberen, voordat de rest van de wereld ermee aan de haal kan. Door deze beta weet Apple niet alleen of het systeem goed werkt, maar weten wij ook welke nieuwe functionaliteiten we kunnen verwachten. Op die manier weet Emojipedia bijvoorbeeld te melden dat gebruikers, wanneer de update uitrolt, toegang krijgen tot maar liefst 217 gloednieuwe Emoji.

Zo komt iOS 14.5 onder andere met een gloednieuwe koptelefoon Emoji. Waar het tekentje eerst nog een vintage uitstraling had, heeft Apple deze logischerwijs vervangen door een nieuwe variant. Dat doet het bedrijf in de vorm van de nieuwe AirPods Max: Apple’s koptelefoon van €639. Daarnaast zien we onder andere een hart dat in brand staat, een persoon die uitademt en verschillende geslachtsopties voor mensen met een baard. Daarnaast zet Apple ook vooral in op diversiteit door het mogelijk te maken om de huidskleur van stelletjes aan te passen.

Uiteraard hebben we op dit moment nog geen duidelijk overzicht van alle 217 Emoji, maar die komt er zeker op het moment dat het besturingssysteem naar alle iPhone gebruikers komt. Zoals gezegd wordt hij op dit moment nog getest en bevind het systeem zich in de tweede beta. Wanneer iOS 14.5 volledig uitrolt is op dit moment nog niet bekend.

Emoji iOS 14.5
AirPods Max in the building! (Afbeelding: Emojipedia)

Wat betekenen ze echt?

Zoals gezegd zijn Emoji ontzettend populair en kunnen we inmiddels niet meer zonder ze. Toch zijn er veel gebruikers die de daadwerkelijke betekenis van sommige tekentjes niet weten. De prijzende handjes betekent namelijk iets heel anders dan dat jij in eerste instantie dacht. Om je een goed overzicht te geven van wat je favoriete Emoji nu precies betekenen hebben we een duidelijk overzicht gemaakt.

Benieuwd naar de daadwerkelijke betekenissen? Check dan zeker even dit artikel!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen