De daadwerkelijke betekenis achter alle emoji in 2020

Apps Mark Hofman 16 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Emoji zijn in een paar jaar dusdanig populair geworden, dat het inmiddels een heuse eigen taal geworden. Maar weten we eigenlijk wel wat alle tekentjes inmiddels betekenen, of doen we maar wat?

In de afgelopen jaren zijn er flink wat Emoji bijgekomen en we zullen eerlijk bekennen: soms zijn we de draad een beetje kwijt. Soms zijn er bepaalde tekentjes waarvan wij de betekenis inmiddels ook volledig kwijt zijn. En in sommige gevallen gebruiken we ze al tijden verkeerd.

Daarom helpen we je vandaag bij het uitzoeken van de ware betekenis van Emoji in 2020.

Emoji in 2020: dit betekenen ze echt

Zoals gezegd betekenen sommige Emoji iets compleet anders dan we in eerste instantie dachten. De handen in de lucht met streepjes (? -> deze jongen hier) wordt gebruikt als een soort dankgroet naar de hemel. Maar in de realiteit betekent dat je met de handen in de lucht aan het feesten bent.

We weten dat dankzij de website Emojipedia. De naam zegt het al: het is een encyclopedie die zich volledig richt op Emoji. Niet alleen worden betekenissen uitgelegd, maar krijg je ook alle verschillende varianten van verschillende platformen. Je komt erachter wanneer deze voor het eerst het daglicht hebben gezien en op welke manieren ze nog meer bekend staan.

Emoji chat
Een kleine greep uit de honderden emoji die er zijn (Afbeelding: Emojipedia)

Verschillende categorieën

Het is soms lastig om uit te schrijven wat je nu precies bedoeld wanneer je op zoek bent naar een Emoji. Wat dat betreft zit de encyclopedie lekker in elkaar. Net als op je telefoon zijn de Emoji namelijk verdeeld in verschillende categorieën. Zo zoek je betekenissen op in de volgende categorieën:

  • Smiley & Personen ?
  • Dieren & Natuur ?
  • Eten & Drinken ?
  • Activiteiten ?
  • Reizen & Plaatsen ✈️
  • Objecten ?
  • Symbolen ?
  • Vlaggen ??

Altijd al willen weten wat die ene Emoji nu precies betekent? Check dan zeker even de website van Emojipedia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen