Apple Watch: 4 manieren tegen stress en voor meer rust

Apple David van Benthem 15 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Een Apple Watch maakt het leven van de gebruiker op verschillende manieren aangenamer. Ook als het om stress gaat kan de slimme horloge je helpen.

De smartwatch van Apple focust immers op gezondheid. Met een hartslagsensor, een ECG app, hartslagnotificaties en activiteitstracking kan ons welzijn nauwlettend in de gaten gehouden worden. De volgende apps kunnen je gezondheid nog beter bijhouden.

De Breathe app in beeld (Afbeelding: 9to5Mac)

Breathe app

Ingebouwd in watchOS van de Apple Watch is de Breathe app. Het klinkt aan de naam heel simpel, maar het is wel degelijk bewezen dat de techniek je stress kan verminderen. De app meet op wanneer je in en uit ademt. Daarnaast houdt de software ervan ook je hartslag in de gaten tijdens kleine sessies die maar één minuut lang duren.

Door het patroon in onze ademhaling te veranderen, kan je hartslag, je bloeddruk en je spanning in de spieren verminderd worden. Als het goed is staat de app al geïnstalleerd en kan je dus meteen op je Apple Watch aan de slag om te testen of de app ook iets voor jou is.

Zo ziet de content van Headspace eruit (Afbeelding: 9to5Mac)

Mediteren met de Apple Watch

Nu je meer tijd thuis hebt, kan je de uitdaging aangaan om meditatie eens een kans te geven. Hiervoor zijn verschillende apps beschikbaar die goed werken op je Apple Watch. Voorbeelden hiervan zijn Headspace en Calm. Beiden apps herbergen veel gratis content, terwijl je met een betaald abonnement toegang krijgt tot alle functies. Een voorbeeld van de gratis content is de “Feeling Overwhelmed” meditatie van Headspace. Deze meditatie is specifiek gefocust om je uit gestresste momenten te halen en je weer een relaxed gevoel te geven.

Nu sportscholen gesloten zijn kan het lastig zijn om in beweging te blijven. Gelukkig kan je met behulp van de Daily Yoga app alsnog begeleid worden met dagelijkse yoga oefeningen. De app biedt zowel gratis als betaalde content aan. Zelfs zonder de app kan je trouwens yoga doen. Hiervoor gebruik je de Exercise applicatie en kies je voor de Yoga of Mind & Body workout.

Zoals je dan misschien ziet, biedt de app ondersteuning aan voor allerlei oefeningen. Als je bijvoorbeeld tot rust wil komen met een rondje op de fiets, kan dat ook met behulp van de app en je Apple Watch.

De Yoga Relax app (Afbeelding: 9to5Mac)

Als muziek in de oren

Vergeet niet dat het tenslotte mogelijk is om je muziek te bedienen met je Apple Watch met behulp van Apple Music of Spotify. Zo kom je met je favoriete nummer of stand up comedian zonder al te veel inspanning tot rust.

Ben je benieuwd wat de verwachte Apple Watch 6 te bieden heeft? Lees dan dit artikel.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen