Google Home: 10 grappige dingen die je kan doen

Smart Home David van Benthem 13 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

De Google Home staat erom bekend dat je allerlei praktisch dingen ermee kan doen. Of het nu het oplossen is van een lastige rekensom of ophalen van je afspraken in je agenda: het witte apparaatje weet het.

Toch zijn er ook allerlei grappige dingen die je met de smart home speaker kan doen. Daarom 10 ludieke manieren om alles uit het witte apparaatje halen.

Een muzikale Google Home

Ja ja, de Google Home beschikt zelfs over muzikale creativiteit. Zeg tegen het witteapparaatje simpelweg: “Hey Google, zing een liedje voor me,” en je krijgt een van Google’s eigen composities te horen.

google home
Daar is ie dan. (Afbeelding: Google)

Tot de dood ons scheidt

Inderdaad, je kan aan de Google Home vragen of het getrouwd is. De smart home speaker weet hierop een erg adrem antwoord op te geven.

Kennis van de concurrent

Google Assistent is wel degelijk bewust van zijn concurrentie. Maar een verbitterde strijd tussen de verschillende spraakassistenten is het gelukkig niet. Als je de Google Home vraagt naar Siri of Alexa, moet je van het apparaat de groeten terug doen.

Google Assistant
Hey Google (Afbeelding: ANP / Ethan Miller)

De goedheiligman

Ben je benieuwd naar het bestaan van Sinterklaas, dan belandt je met de smart home speaker gelukkig niet in een verhitte pietendiscussie. Het witte apparaatje houdt het luchtig en beantwoordt je vraag met een passende rijm. Dit doe je door te zeggen: “Hey Google, bestaat Sinterklaas?”

Een spelletje spelen met de Google Home

Ben jij een echte Donald Duck kenner? Test dan met een van je vrienden of familieleden hierover je kennis! Dit doe je door te zeggen: “Hey Google, ik wil een spel spelen.”

Google Android 10 Google Pixel 4 Google Assistant
Het Google-logo. (Afbeelding: Johannes Eisele / AFP)

Praten met Donald Duck weekblad

De Google Home heeft een goed lijntje hangen met een van de meest geliefde weekbladen. Duik in de moppentrommel of de raadsels van het blad en verbaas je erover hoe slecht een grap kan zijn. Dit doe je door “Hey Google, ik wil met Donald Duck spreken,” te zeggen.

Telepathie

Vraag je je af of de Google Home je gedachten kan lezen? Test het uit met: “Ok Google, kan je mijn gedachten lezen?” Maar wees gewaarschuwd, want het apparaat zal daadwerkelijk je gedachten raden.

google nest wifi google home mini max
De smart home speakers van Google naast elkaar (Afbeelding: Google)

Existentiële vragen met de Google Home

Ben je in een existentiële crisis beland? Dan weet het witte apparaatje je daarmee op ludieke wijze mee te helpen. Test het uit met: “Ok Google, wat is de zin van het leven?”

Leeftijd is maar een getal

Zodra je vraagt naar de leeftijd van de Google Home, krijg je geen specifiek getal als antwoord. Toch zal zijn reactie je verbazen.

2001 A Space Odyssey Google Home Sonos Ikea Symfonisk
Hey Google (Afbeelding: Google)

Gotta catch ’em all

En als afsluiter, de Google Home heeft net zoals iedereen een favoriete Pokémon. Het is een kwestie van vragen om erachter te komen welk fictief dier zijn favoriet is.

Voor 99 euro is het slimme apparaat al beschikbaar. Heb jij hem al in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen