Verbannen Gina Carano krijgt mogelijk vervanger in The Mandalorian

Films & Series Jeroen Kraak 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Gina Carano is niet meer welkom op de set van The Mandalorian. Dat betekent niet dat haar rol verdwijnt. Integendeel zelfs.

Gina Carano is de laatste weken flink in opspraak geraakt door haar uitingen op social media. Ze deelde meerdere malen nepnieuws, QAnon-complottheoriën en vergeleek ze de holocaust met hoe Republikeinen op dit moment worden behandeld. Dat laatste was de druppel die de emmer deed overlopen voor Lucasfilm. De studio schopte de actrice uit The Mandalorian.

The Mandalorian zonder Gina Carano

De grote vraag is nu hoe The Mandalorian op dit moment verder gaat zonder Gina Carano. In de serie speelde ze de rol van Cara Dune, een marshall van The New Republic. Daarin kruist ze meerdere malen de paden van Mando en Grogu. Daarnaast gaan er geruchten dat Cara Dune ook in een spin-off te zien zal zijn.

Disney kan de rol dus niet zomaar gaan skippen, aangezien het grote gevolgen heeft voor de verhalen in het Star Wars-universum. Waarschijnlijk gaat Disney dus voor een vervanger van Carano. Volgens The Hollywood Reporter wil Disney een nieuwe speelster vinden met als reden het verhaal en de merchandising, al heeft het ook een bron die zegt dat ze niet zal vervangen worden.

Overigens pikken niet alle fans het dat Carano weg is gestuurd bij The Mandalorian. Zij zijn een petitie begonnen om de actrice weer terug te krijgen in de serie. Natuurlijk zijn er ook mensen die blij zijn dat Carano is verdwenen. Op social media gaan er ook verschillende hashtags rond als #CancelDisneyPlus en #FireGinaCarano.

Gloednieuwe Star Wars game in ontwikkeling: dit kun je verwachten

Geen contact met Lucasfilm

Carano laat zelf weten al geen tijd meer contact te hebben gehad met Lucasfilm. Ze weigerde om een excuus te gebruiken dat was geschreven door de studio, na haar “boop/bop/beep” in haar bio’s op social media wat een transfobe grap zou zijn. “Ik weigerde en bood een excuus aan met mijn eigen woorden.” Daar ging het bedrijf dus niet in mee. Daarop besloot Lucasfilm haar ook niet meer in te zetten voor promotionele doeleinden.

De actrice zelf claimt zelfs dat ze via de media moest vernemen dat ze ontslagen was. Voor de actrice zelf is het ook een flinke tegenslag. Ze zou per aflevering waarin ze meedeed 25.000 tot 50.000 dollar per aflevering krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen