Sam Dille
Sam Dille Games 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Gloednieuwe Star Wars game in ontwikkeling: dit kun je verwachten

Star Wars fans opgelet: Ubisoft gaat een nieuwe game ontwikkelen. De uitgever en Disney’s Lucasfilm Games maakten woensdag op de website Wired het goede nieuws bekend. Dit is wat we allemaal al weten over de gloednieuwe game.

Het nieuwe Star Wars avontuur zal een open-wereld game worden met een verhaallijn. De game is in ontwikkeling bij Massive Entertainment van Ubisoft. Dit is een Zweedse studio die bekend staat om zijn werk aan de The Division-serie.

Een gloednieuwe Star Wars game

Julian Gerighty van Massive Entertainment gaat de creative director van het nieuwe project worden. Ubisoft en Lucasfilm Games hebben momenteel geen details of een releasedatum voor hun nieuwe game aangekondigd. Laten we hopen dat er snel meer informatie komt.

Star Wars- Squadrons 8
Star Wars- Squadrons 8 (Afbeelding: Electronic Arts)

Star Wars fans zijn zich er echter van bewust dat een andere uitgever, namelijk EA, in 2013 een deal sloot met Disney. Deze deal omvatte een exclusieve samenwerking om games te ontwikkelen op basis van het eigendom van George Lucas. De overeenkomst tussen EA en Disney duurt 10 jaar en heeft tot dusver geleid tot meerdere game-releases.

Massive en Ubisoft hebben al een hechte relatie met een door Disney verworven eigendom: James Camerons Avatar. Het nieuwe Star Wars-project zal naar verwachting geen invloed hebben op de ontwikkeling van Massive’s Avatar-game, die werd aangekondigd in 2017. Tot zover heeft deze game namelijk geen aangekondigde releasedatum. Over de volgende Avatar-film is daarentegen al meer bekend. Deze zal naar verwachting in 2022 in de bioscopen verschijnen.

Ook een nieuwe Indiana Jones game

Op dinsdag kondigde Lucasfilm Games naast deze Star Wars game nog een verrassende samenwerking aan. Er is een nieuwe game met Indiana Jones in ontwikkeling bij Wolfenstein studio Machinegames. Bethesda Softworks is de uitgever van de nieuwe Indiana Jones game. Todd Howard is de producer van de game. Heel erg veel is er ook over deze game nog niet bekend. Dus we moeten nog even afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!