PlayStation 5 scoren? Het is binnenkort weer mogelijk in Nederland!

Games Sam Dille 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor een paar van ons is het wachten binnenkort eindelijk voorbij. Mensen die een pre-order voor de PlayStation 5 hebben staan kunnen binnenkort namelijk een levering verwachten. Zal er dan nu eindelijk een einde komen aan het schrikbarend lage aanbod van de nieuwe spelconsole?

De website waar je moet zijn voor de primeurs op het gebied van gaming, Technastic, laat weten dat NedGame een nieuwe voorraad PlayStation vijf consoles heeft ontvangen. Klanten die in november een pre-order plaatsten bij deze winkel hebben deze week een mail gekregen met een daarin een melding dat de verzending is begonnen. Wel belangrijk om te melden is dat het hierbij gaat om de PS5 Digital Edition. Dit betekent dat de console geen diskdrive heeft.

Nieuwe lading PlayStation 5 consoles

De nieuwe lading PlayStation 5 consoles bij NedGame zou ook zomaar goed nieuws kunnen zijn voor klanten van andere winkels. Het is namelijk vaak zo dat alle retailers op hetzelfde moment een nieuwe levering binnenkrijgen. Grote kans dus dat ook shops als Bol.com en GameMania op een nieuwe voorraad kunnen rekenen. Beide winkels willen hier in ieder geval nog niet veel over kwijt.

Daarbij is er nog geen duidelijkheid over welke versies van de PlayStation 5 er geleverd gaan worden. Voor zover wij weten is het alleen de PS5 Digital Edition die opduikt. Gamers die de PlayStation 5 met diskdrive besteld hebben moeten misschien langer wachten voordat ze hun nieuwe PlayStation kunnen uitpakken. Zeker wanner je de console recent besteld hebt. De lijst met pre-orders is namelijk eindeloos.

Pre-orders hebben prioriteit

Heb je op dit moment geen pre-order lopen, dan kun je de PlayStation 5 voorlopig wel op je buik schrijven. Inmiddels hebben alle grote winkels namelijk aangeven dat ze eerst alle pre-orders willen afhandelen. Daarna beginnen ze pas weer met de reguliere verkoop. Bol.com was lange tijd een uitzondering op de regel, maar helaas moet zij er ook aan geloven.

Voor iedereen die zo snel mogelijk een next-gen console in huis wil hebben: kijk dan eens een deurtje verder. Hoewel de Xbox Series X op dit moment ook nergens te verkrijgen is, is er een aanzienlijke kan dat deze eerder leverbaar is dan de PlayStation 5. Je kunt voor de zekerheid hier je mailadres achterlaten bij Bol.com. Je krijgt dan meteen bericht wanneer de consoles weer leverbaar zijn.

Dat de PlayStation 5 ongelofelijk geliefd is heeft Ikea inmiddels ook ontdekt. Zij heeft een handige oplossing bedacht voor een populair probleem onder PlayStation-gebruikers. Lees hier meer over Ikea’s praktische initiatief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen