Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 jan 2021

Makers van Wolfenstein werken aan gloednieuwe Indiana Jones-game

MachineGames, de ontwikkelaar in Zweden, heeft gisteren laten weten dat het werkt aan een nieuwe game rondom Indiana Jones. Dat is voor het eerst sinds jaren dat er een game komt op basis van het bekende filmpersonage dat gespeeld wordt door Harrison Ford.

Heel erg veel weten we overigens nog niet van het nieuwe project, waardoor de kans groot is dat we de game op zijn vroegst in 2022 gaan zien, hoewel 2023 misschien wel logischer is. Dus dat is nog even wachten.

MachineGames komt met Indiana Jones

De nieuwe Indiana Jones-games werd door de eigenaar van MachineGames, Bethesda, bekendgemaakt via Twitter. Daaruit blijkt dat de game wordt gemaakt in samenwerking met Lucasfilm Games. Gisteren werd duidelijk dat dat het nieuwe gamelabel was van Disney voor Star Wars-games, maar dus ook voor een titel als deze. Dat betekent dus dat Disney zich waarschijnlijk actief gaat bemoeien met de game. Bekijk hieronder de teaser trailer.

MachineGames is naar eigen zeggen in zijn nopjes met het project. Op Twitter liet het bedrijf het volgende weten over de nieuwe Indiana Jones-game:

We’re developing a new Indiana Jones video game! As huge fans of the franchise, it’s a tremendous honor for us to create a brand-new Indiana Jones game with a completely original story. We’re very excited and can’t wait to share more in the future!

Platform onbekend

De grote vraag is nu op welk platform deze Indiana Jones-game gaat verschijnen. Vorig jaar werd duidelijk dat Microsoft uitgever Bethesda had opgekocht. Maar het zou goed kunnen dat deze licentie-deal al ruim voor die overname werd gemaakt, waardoor de game ook op het PlayStation-platform kan komen. Op de Xbox Series X lijkt het een zekerheidje te zijn.

Reageer op artikel:
Makers van Wolfenstein werken aan gloednieuwe Indiana Jones-game
Sluiten