Toekomstige Star Wars-games gaan onder Lucasfilm Games-brand vallen

Games Jelle van Es 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De laatste jaren was het zo dat de verschillende games vanuit het Star Wars-universum bij Electronic Arts vandaan komen. Dit omdat Disney een paar jaar geleden besloot zijn gamedivisie stop te zetten. Maar nu is bekendgemaakt dat het Lucasfilm Games-brand is opgericht.

Het is de bedoeling dat de toekomstige Star Wars-games onder dit merk gaan vallen. Ook de games die onlangs zijn uitgebracht vallen er eigenlijk onder. De grote vraag is nu wat dit voor de toekomst gaat betekenen.

Star Wars-games onder Lucasfilm Games

Voorlopig ziet het er naar uit dat Electronic Arts de games binnen het Star Wars-universum blijft maken. De uitgever heeft immers nog een aantal projecten in de pijplijn zitten. Maar het zou kunnen dat er op een gegeven moment een einde komt aan deze manier van samenwerking en Disney vanuit Lucasfilm Games-label weer games op de markt gaat zetten. Wat dat betreft doet het een beetje denken aan de situatie met Marvel en Netflix. In eerste instantie kwamen Marvel-series op Netflix uit, maar met de komst van Disney+ kwam daar een einde aan. De onderstaande trailer toont een aantal games binnen het universum op een rij.

Waarschijnlijk zullen we in de nabije toekomst het Lucasfilm Games-label gaan zien op de doosjes van de verschillende games en bij het opstartscherm wanneer je de game ziet. Daarnaast zou het kunnen dat we meer Star Wars-games gaan zien. Net als het aantal films en series dat is gestegen sinds Disney de eigenaar is geworden van het merk. De laatste jaren zijn er heel wat interessante games in het universum verschenen, dus wat dat betreft zou dat niet heel erg vervelend zijn.

Battlefront II binnenkort gratis

Mocht je in het bezit zijn van een pc en Star Wars Battlefront 2 nog niet hebben gespeeld, dan is het goed om volgende week de Epic Game Store in de gaten te houden. Dan wordt de game namelijk gratis weggegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen