Cyberpunk 2077 goed spelen op de PS5? Dat duurt nog even

Games Jelle van Es 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Vorige maand verscheen na lang wachten eindelijk Cyberpunk 2077. En die game bracht door de vele bugs en matige prestaties niet helemaal hetgeen wat het had moeten zijn. Mocht je wachten op een next-gen update voor de Xbox Series X en de PS5, dan word je geduld op de proef gesteld.

Deze week lieten de mensen van CD Projekt weten hoe het er voor staat met Cyberpunk 2077. En daarbij werd er ook een zogenaamde roadmap uitgetekend, waarbij duidelijk werd dat we echt nog even een tijdje moeten wachten op de next-gen upgrade voor de SP5 en Xbox Series X.

Cyberpunk 2077-upgrade voor de PS5 laat op zich wachten

In een video gaat de Marcin Iwinski, de mede-oprichter van moederbedrijf CDPR in op de lancering van Cyberpunk 2077. Daarbij geeft hij aan dat het uiteindelijk uitbrengen van Cyberpunk 2077 een keuze was van het management en dat de fouten zoals die uiteindelijk zijn opgedoken niet zijn ontdekt tegen het testen. Daarnaast laat hij ook weten dat het niet de bedoeling was consumenten te misleiden en dat men zoveel mogelijk tijd in het verbeteren van de game heeft gestoken, waardoor de review code van de console-versie pas laat beschikbaar was. De pc-versie was de versie waar de eerste reviews voor verschenen en die draait behoorlijk goed. De video vind je hieronder.

Maar belangrijker was het uitbrengen van de zogenaamde roadmap van Cyberpunk 2077. Daaruit blijkt dat we in het begin van dit jaar twee grote patches mogen verwachten. Vervolgens komt er een periode met verschillende verbeteringen en gratis DLC die wordt uitgebracht. En pas daarna komt er de upgrade voor de PS5 en Xbox Series X uit. Nu draait de game an sich al wat beter op deze platformen, maar hadden we toch wel gehoopt dat de upgrade sneller zou komen. De roadmap zie je hieronder.

Cyberpunk 2077 roadmap
De roadmap (Afbeelding: CD Projekt)

Redenen om de game te spelen

Ik heb zelf Cyberpunk 2077 op de PS5 gespeeld. En ondanks dat de game niet is wat het had moeten zijn, zijn er toch nog genoeg redenen om van de game te genieten. Welke dat zijn, dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen