Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze onbekende film breekt alle records van Avengers: Endgame

Avengers: Endgame was de grootste filmrelease ooit, maar nu niet meer. Deze onbekende titel gaat er met de eer vandoor.

We herinneren ons natuurlijk allemaal nog Avengers: Endgame was je eigenlijk als het eindepos kunt zien van het Marvel Cinematic Universe (MCU) Phase 3. De film brak verschillende records, waaronder een mega-omzet van 357 miljoen dollar in het openingsweekend in de Verenigde Staten. Toch gaat een nieuwe titel daar hard overheen.

Records als de bioscopen dichtzijn

We kunnen nu nog alleen maar dromen om naar de bioscoop te gaan. Ook in de Verenigde Staten en op andere plaatsen in het Westen is het onmogelijk om nu een filmpje als Avengers: Endgame te pakken in de bios. Dat zal voorlopig nog zo blijven, want zolang er nog geen vaccin is, kunnen we geen volle bioscoopzalen verwachten. In China hebben ze daar niet zo veel last van. Daar zijn de bioscopen gewoon open en gaan de mensen massaal naar de film.

Het is daar inmiddels Chinees Nieuwjaar en daarbij hoort ook de traditie dat veel nieuwe films uitkomen. Een daarvan heeft nu records van Avengers: Endgame afgepakt. Het gaat om Detective Chinatown 3, een film waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

Een van de originele Avengers komt gewoon terug in Marvel’s Phase 4

Detective Chinatown verslaat Avengers: Endgame

Detective Chinatown 3 heeft er twee te pakken. In het openingsweekend heeft het omgerekend 398 miljoen dollar binnengeharkt, wat dus 41 miljoen meer is dan Avengers: Endgame. Daarmee heeft het dus de beste opening ooit te pakken, meldt Deadline.

Naast het record van beste openingsweekend heeft Detective Chinatown 3 ook een aantal IMAX-records te pakken. In totaal heeft het 2,1 miljoen IMAX-tickets verkocht in het openingsweekend ten opzichte van de 1,94 miljoen van Avengers: Endgame. Ook wist het een nationaal record in China te zetten met een omzet van 23,5 miljoen aan omzet.

Vanwege het succes is het niet ondenkbaar dat we Detective Chinatown 3 binnenkort op de streamingdiensten kunnen verwachten. Wil je wat meer weten over de film? Check dan de trailer hieronder! Avengers: Endgame kun je streamen via Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!