Disney dropt eerste trailer van ‘Joker-achtige’ film Cruella

Films & Series Jeroen Kraak 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Cruella kennen we natuurlijk allemaal als de schurk uit 101 Dalmatiërs. Nu krijgt ze een eigen film die je waarschijnlijk meer doet denken aan Joker dan de standaard Disney-film.

101 Dalmatiërs is 60 jaar oud. De originele film kwam uit in 1961 en in 1996 kwam er remake uit van de film. Ook zijn er natuurlijk spin-offs uit 2000 en 2003.  Disney vindt het hoog tijd om dit jubileum te vieren met een nieuwe spin-off die alleen over Cruella gaat.

Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 2)

Cruella is terug

Cruella is een van de opvallendste Disney-schurken die we kennen. Niet alleen omdat ze van schattige hondjes een bontjas wil maken, maar ook vanwege haar flamboyante uiterlijk met haar bijzondere kapsel.

Cruella speelt zich af in het Londen van de zeventiger jaren, nog voor het verhaal van 101 Dalmatiërs. De vrouw is een talentvolle designer die probeert haar creaties bij de rijksten der aarde te slijten. Tijdens de film verandert ze langzaam in de slechterik Cruella de Vil. We zien dus hoe ze langzaam op het slechte pad belandt en dat kennen we natuurlijk uit Warner’s Joker.

De hoofdrol in de film is voor Emma Stone. Het is natuurlijk maar de vraag of het een succes wordt, of juist niet aangezien dat bij Disney vrij wisselvallig is voor haar live-action vertalingen van films. Aladdin en de Lion King waren natuurlijk een succes, terwijl de laatste, Mulan, nou niet over naar huis te schrijven was. Ook kent het een zelfde soort film met Maleficent, die juist wel weer goed werd ontvangen. Opvolger Maleficent: Mistress of Evil was dan weer minder.

Wanneer komt de film?

De release van Cruella staat gepland op 28 mei en moet in de bioscoop verschijnen. De vraag is natuurlijk of dat wel gaat lukken. Veel films zijn al vanwege de coronacrisis op de langere baan verschoven. Mocht het dus niet lukken, dan kan Disney de film altijd doorschuiven naar Disney+. Dat deden ze al met Mulan en de volgende die daarvoor op de planning staat is Raya and the Last Dragon. Deze is vanaf 5 maart te zien en kost 21,99 euro. Wil je niet betalen? Dan zal je drie maanden moeten wachten voordat de film gratis is te bekijken via de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!