Naar deze grote films in 2021 kijken we het meest uit (deel 2)

Films & Series Jeroen Kraak 1 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

2020 was een slecht jaar voor de filmindustrie. Vanwege het coronavirus kwamen veel films niet naar de bioscoop. Dat moet in 2021 anders zijn.

2021 belooft een mooi jaar te worden, tenslotte kan het niet slechter. Vooral op het gebied van films kunnen we heel veel verwachten. Een aantal grote titels zijn verschoven waardoor 2021 helemaal zit volgepakt. Bijna elke week komt er wel weer een nieuwe grote film.

De grote films

Vanwege al het uitstel komen er zeer veel interessante films uit. Omdat het er zoveel zijn hebben we de tekst in vier delen verdeeld. Vandaag deel 2. Deel 1 vind je hier!

Free Guy – 21 mei

In Free Guy zien we Ryan Reynolds die een NPC (non playable character) speelt in een open-wereld videogame vol met geweld is. Dat dit niet zo’n saai bestaan is wil de acteur laten zien. Verwacht de nodige ironie, over-de-top actie en referenties naar de gamewereld.

Godzilla vs. Kong – 21 mei

Eens in de zoveel jaar moet er natuurlijk een King Kong/Godzilla-film uitkomen. Waarom niet allebei tegelijkertijd in een spektakel, moeten de makers van Godzilla vs. Kong gedacht hebben? Natuurlijk is regisseur Adam Wingard weer terug en dit keer heeft hij onder andere Millie Bobby Brown, Kyle Chandler en Rebecca Hall meegenomen.

Cruella – 28 mei

Jawel, deze film gaat inderdaad over Cruella, de slechterik uit 101 Dalmatiërs. Net als veel andere Disney-klassiekers komt Disney ook met een remake van deze titel. Dit keer gaat het vooral over Cruella. Een focus op de slechterik is niets nieuws voor Disney, want eerder deed het al hetzelfde met Maleficient. Met Emma Stone als hoofdrolspeelster moet dat natuurlijk gewoon goedkomen.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It – 4 juni

The Conjuring is een van de beste horror-franchises die er is. Logisch dat de makers weer met een nieuw deel komen. Gelukkig spelen Vera Framiga en Patrick Wilson weer de hoofdrollen in de serie. Ze komen een van de meest sensationele zaken uit hun leven tegen. Het is de eerste zaak in de Verenigde Staten waarbij een moordenaar claimt dat hij werd bezeten door een demonische kracht.

Top Gun: Maverick – 9 juli

Top Gun moest met supersonische snelheid in 2020 uitkomen. Hoewel we ondanks de coronacrisis nog steeds kunnen vliegen staat de film nu gepland voor 2021. Na 31 jaar is er eindelijk een vervolg op de originele Top Gun. De cast bestaat uit een aantal jonge Hollywoodtalenten, maar ook Tom Cruise is van de partij. Veel over de inhoud is nong niet bekend.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 16 juli

Een nieuwe Marvel-superheld komt naar het MCU. Shang-Chi wordt de eerste Aziatische hoofdrolspeler in een Marvel-film. Verwacht veel martial arts en andere Aziatische vechttechnieken, want Shang Chi wordt ook wel ‘The Master of Kung-Fu genoemd. De film wordt geregisseerd door Destin Daniel Cretton en de hoofdrol is voor Simu Liu.

Space Jam 2 – 16 juli

Nog een remake van een echte klassieker. Space Jam is natuurlijk de basketfilm. We zullen weer alle bekende Loony Tunes weer terug in de titel, maar wel een nieuwe hoofdrolspeler. In plaats van Michael Jordan is de film nu gericht op LeBron James. Wij denken dat het een waardige vervanger is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!