10 dingen die je (bijna) kunt kopen voor de prijs van de AirPods Max

Tech Mark Hofman 1 jan 2021
Leestijd: 8 minuten

Ondanks het feit dat 2021 inmiddels begonnen is moeten we toch nog heel even naar het afgelopen jaar kijken. Begin december kondigde Apple namelijk zijn allereerste koptelefoon aan in de vorm van de AirPods Max. Een koptelefoon met een prijskaartje dat dusdanig hoog is dat het ons weken later nog steeds bezig weet te houden.

Wie interesse heeft in de koptelefoon kan, buiten onze review lezen, zijn spaarspot kapot smijten. De AirPods Max heeft namelijk een adviesprijs van €629. Een bedrag waar je heel veel mooie andere dingen van kunt kopen!

AirPods Max: deze 10 dingen kun je kopen voor hetzelfde geld

Nu we de AirPods Max al een paar weken hebben kunnen testen is het wel duidelijk dat de koptelefoon een kwalitatief hoogstaand product is. Zo heeft de koptelefoon een premium-feel en is de geluidskwaliteit uiterst indrukwekkend te noemen. Maar we kunnen niet anders dan onze vraagtekens bij het prijskaartje van €629 zetten. Zeker wanneer je de AirPods Max vergelijkt met de Sony WH-1000XM4, die kwalitatief gezien wel heel erg in de buurt komt, is het verschil wel heel erg groot.

En om eens goed te benadrukken hoe prijzig de koptelefoon is zetten we 10 dingen op een rij die je aan kunt schaffen voor exact dezelfde prijs. Of een stuk minder natuurlijk…

#1 iPhone SE (2020) inclusief leren hoesje

iPhone SE (2020)
De iPhone SE (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De iPhone SE (2020) verscheen begin dit jaar en was voor veel mensen een uitkomst. Een grote groep trouwe fans hebben, in afwachting naar een nieuw model, jaren vastgehouden aan hun eerste generatie SE. Het moment om over te stappen kwam in 2020. De smartphone is voorzien van hetzelfde ontwerp als de iPhone 6, maar is net zo krachtig als de iPhone 11 Pro van vorig jaar. Iets wat voor de minimale adviesprijs van €489 een hele goed deal is.

Wanneer jij het geld voor de AirPods Max liever ander gebruikt kan je er overigens nog wel een schepje bovenop doen. Het standaard model wordt geleverd met 64GB aan opslagcapaciteit, maar wie €50 meer betaalt haalt het toestel met 128GB opslagcapaciteit in huis. Koop je daar vervolgens nog een leren hoesje bij om je iPhone SE (2020) in stijl te beschermen en hou je vervolgens nog €41 over!

 • Prijs van de iPhone SE (2020): €539
 • Prijs van het leren hoesje: €49
 • AirPods Max geld over: €41

#2 Twintig All You Can Eat Sushi-arrangementen

Sushi
Sushi (Afbeelding: Pexels)

Op dit moment is het even niet mogelijk, maar er zijn veel mensen die flink kunnen genieten van een avondje Sushi eten. Zeker de All You Can Eat restaurants zijn wat dat betreft in trek. Voor de gemiddelde prijs van €30 kun jij je twee of drie uur volgooien met al het lekkers wat op de kaart staat. Wanneer je het geld voor de AirPods Max daarvoor wilt gebruiken blijft het overigens niet bij een enkele maaltijd. Voor hetzelfde geld kun je namelijk maar liefst twintig keer aanschuiven bij je favoriete restaurant. En dan hoef je de 21e keer slechts €1 bij te leggen. Lekker hoor!

 • Prijs van twintig keer onbeperkt sushi eten: €600
 • AirPods Max geld over: €29

#3 De PlayStation 5 met een tweede controller

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en dit betekenen ze)
De voorkant van de PS5 (Afbeelding: Sony)

De PlayStation 5 is zonder enige twijfel de meest besproken console van 2020. En terecht, want na een aantal fantastische jaren met de PlayStation 4 is het wel weer tijd voor een volgende generatie. De console heeft heel veel te bieden en moet de game-ervaring flink verbeteren. Maar goed, het is wel een redelijke investering. Zeker wanneer je het liefst met twee controllers aan de slag gaat. Maar wanneer je de console aanschaft zal je zien dat je goedkoper uit bent dan wanneer je de AirPods Max aanschaft. Sterker nog: je houdt nog €59 over! Geld genoeg om er ook nog eens een game bij aan te schaffen.

 • Prijs van de PlayStation 5: €499
 • Prijs van de DualSense controller: €69,99
 • AirPods Max geld over: €59

#4 Bijna een iPad Air (2020)

iPad Air
iPad Air (Afbeelding: Apple)

Naast nieuwe iPhone-modellen kwam Apple in 2020 ook met gloednieuwe iPad-modellen. De meest interessante van deze nieuwe modellen is waarschijnlijk de iPad Air (2020). De tablet is voorzien van een compleet vernieuwd ontwerp en beschikt over indrukwekkende specificaties. En laten we eerlijk zijn: je kunt er heel veel meer mee dan met een koptelefoon! Wie het geld voor de AirPods Max liever in de zak houdt om zo’n iPad Air te kopen gaat het net niet redden, maar komt wel verdomd dicht in de buurt. Het goedkoopste model kost je namelijk €669, wat slechts €40 duurder is dan de koptelefoon. Geloof ons als we zeggen dat dit de moeite meer dan waard is.

 • Prijs van de iPad Air (2020): €669
 • AirPods Max geld over: €0 (je komt €40 tekort)

#5 Een maand huur in de Bolswardstraat in Tilburg

Laten we even wegstappen van producten en kijken naar de basisdingen in het leven. We hebben uiteraard eten nodig, drinken en zeker in de wintermaanden is een dak boven het hoofd ook wel lekker. Nu zijn de huizenprijzen anno 2020 absurd en wordt ook huren steeds duurder. Maar wanneer je geld heb voor een AirPods Max kom je op sommige plekken ook zeker in aanmerking voor een huis. Sterker nog: voor hetzelfde geld zit je minimaal een maand in de Bolswardstraat in Tilburg! De kosten voor deze woning zijn namelijjk €600 per maand, waardoor je ook nog eens €29 overhoudt voor een leuk plantje. Of zo…

 • Prijs van een maand huur: €600
 • AirPods Max geld over: €29

#6 De Xbox Series X + een Xbox Game Pass

Xbox Series X, microsoft
De Xbox Series X (Afbeelding: Microsoft)

Naast de PlayStation 5 zag ook de Xbox Series X het daglicht in 2020. En dat zorgt er natuurlijk voor dat jij, als doorgewinterde gamer, je geld ook uit kan geven aan deze console. De spelcomputer van Microsoft is te koop voor de prijs van €499. Je hebt vervolgens nog €130 over en dat geld kan je uitstekend besteden aan het spelen van games. Dan moet je wat ons betreft niet aan de haal gaan met een aantal fysieke kopieën, maar is de Xbox Game Pass een fantastische optie. Deze digitale database staat vol met geweldige titels die je met één simpele druk op de knop kan spelen op je nieuwe console. Voor €120 heb je een jaar toegang tot de dienst.

 • Prijs van de Xbox Series X: €499
 • Prijs van een jaar Xbox Game Pass: €120
 • AirPods Max geld over: €10

#7 iPad in combinatie met een Smart Keyboard

ipad achtste generatie
De nieuwste iPad. (Afbeelding: Mark Hofman/OMT)

Wie geen zin heeft om geld bij te leggen bij de aanschaf van een iPad Air (2020) kan natuurlijk ook altijd voor de achtste generatie iPad kiezen. Het ontwerp van de tablet voelt misschien wat verouderd aan, maar onder de motorkap voldoet de nieuwe variant aan alle eisen. De batterij gaat lang mee, het beeldscherm is indrukwekkend en hij is krachtig genoeg om iedere app te draaien die je maar wilt. Wie voor het standaardmodel gaat krijgt 32GB opslagcapaciteit en is €389 kwijt. Je hebt vervolgens nog geld genoeg over om een Smart Keyboard van €179 aan te schaffen. Wil je 128GB opslagcapaciteit? Dan betaal je €489. Laat je dat toetsenbord lekker voor wat het is en koop je een Smart Cover (€55) om je tablet te beschermen!

 • Prijs van iPad (8th gen): €389
 • Prijs van Smart Keyboard: €179
 • AirPods Max geld over: €61

#8 62 maanden Spotify-Premium

Spotify
Spotify-app. (Afbeelding: Eugene C. Daams / ANP)

Tja, wat kunnen we hier over zeggen? Als je besluit om hetzelfde geld voor de AirPods Max te gebruiken voor een Spotify Premium abonnement zit je de komende vijf jaar gebakken. Je haalt net de 63 maanden niet, maar ook met een lidmaatschap van 62 zijn we meer dan tevreden.

 • Prijs van 62 maanden Spotify Premium: €620
 • AirPods geld over: €9

#9 228 biertjes in de kroeg

De kroegen zijn hartstikke gesloten, maar er komen (ergens ver weg) betere tijden aan. De kans dat we in de toekomst het glas weer kunnen heffen in de kroeg is ontzettend groot. Als jij een groot fan bent van dat idee en als een dolle het bier laat vloeien tijdens je bezoekjes aan de kroeg, dan kan je het geld van de AirPods Max natuurlijk ook gewoon op zak houden. Kan je vervolgens 228 biertje van kopen. En dan hebben we met een gemiddelde prijs van €2,75 per biertje nog redelijk aan de hoge kant geregeld. Hou overigens wel een klein centje over voor een stripje paracetamol.

 • Prijs van 228 biertjes: €627
 • AirPods Max geld over: €2

#10 Twee keer de Sony WH-1000XM3 en 18 maanden Apple Music

Sony WH-1000XM3 review design
De Sony WH-1000XM3 (Afbeelding: WANT)

Als we kijken naar de markt voor koptelefoons dan is de Sony WH-1000XM4 op dit moment een van de populairste modellen. Maar die titel ging voor dit jaar, toen de koptelefoon uitkwam, naar zijn voorganger. De reden dat de AirPods Max een lastig product is om te reviewen heeft daar alles mee te maken. Want voor minder dan de helft van de prijs tik je die Sony WH-1000XM3 op de kop. De adviesprijs is inmiddels €224. Voor de prijs van één AirPods Max kun je dus twee van die koptelefoons kopen. Je houdt vervolgens dan nog €181 over. Daar kan je bijvoorbeeld 18 maanden Spotify Premium of Apple Music aan vast plakken. Heb je niet alleen twee koptelefoon (we zouden niet weten wat je daarmee moet), maar heb je ook nog iets om naar te luisteren!

 • Prijs van twee Sony WH-1000XM3: €448
 • Prijs van 18 maanden Apple Music: €180
 • AirPods Max geld over: €1

AirPods Max: hoe goed zijn ze eigenlijk?

Het mag duidelijk zijn: de AirPods Max moet wel heel goed zijn om zijn adviesprijs te rechtvaardigen. Het is in een korte samenvatting heel lastig om te vertellen of hij dat vervolgens ook doet of niet. Daarom zou ik je, indien jij interesse hebt natuurlijk, willen verwijzen naar onze review. Daar vertel ik je in een schappelijke 2200 woorden wat ik precies van de AirPods Max vind en voor wie de koptelefoon interessant is.

Check de review hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen