Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 feb 2021

Nintendo Switch-hit Splatoon krijgt een derde deel in 2022

Op de Nintendo Switch is momenteel genoeg te beleven. Daarbij zijn er heel wat games die eerst op de Wii U kwamen en daarna van een port zijn voorzien. In de laatste Nintendo Direct werd met Splatoon 3 een nieuwe origineel aangekondigd.

De eerste Splatoon was een game die op de Wii U uitkwam en zeer goed werd ontvangen. Met een tweede deel werd de serie nog sterker en in 2022 kunnen we dus aan de slag met het derde deel.

Splatoon 3 komt naar de Nintendo Switch

De Nintendo Direct-presentatie kondigde heel wat nieuwe games aan en liet het weten wanneer bepaalde titels uit zouden komen. Maar de belangrijkste onthulling was toch die van Splatoon 3, omdat het een volledig nieuwe game is. In dit nieuwe deel laat je volgens de maker het gebied van Inkopolis achter je en reis je af naar de Splatlands. Daar vind je Splatsville, wat een nieuwe stad is. Hij wordt ook wel de ‘Stad van de Chaos’ genoemd. Hier komen Inkling en Octoling-veteranen samen om tegen elkaar te strijden. Om alvast een beetje in de juiste sfeer te komen, kun je hieronder de trailer bekijken.

Splatoon 3 introduceert diverse nieuwe functies in de actieshooterserie, waaronder wapens zoals de boog, aanpassingsopties en nieuwe acties voor in de terugkerende Grondoorlogen van vier tegen vier. Veel meer dan dat kan Nintendo er nu nog niet over zeggen. Althans, dat wilt het nog niet. 2021 is nog maar net begonnen, waardoor 2022 een heel eind van ons verwijderd. En de kans is groot dat de game pas in de zomer van 2022 uitkomt. Zodoende is er nog genoeg tijd om meer van de game te laten zien.

Veel nieuws

Uit de Nintendo Direct van afgelopen nacht is veel informatie gekomen buiten Splatoon 3. Wij zetten alles rustig op een rij en die kun je op onze overzichtspagina bekijken.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch-hit Splatoon krijgt een derde deel in 2022
Sluiten