Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 feb 2021

Beleef grootse avonturen in The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

In de geschiedenis van Nintendo is de Wii zonder twijfel één van de meest succesvolle spelcomputers. Dat kwam met name door de afstandsbediening die je kon bewegen en op die manier games kon spelen. Maar niet elke game werd daar beter van. Wat dat betreft ben ik erg blij met de aankondiging van The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.

Zoals de naam al doet vermoeden is The Legend of Zelda: Skyward Sword HD de heruitgave van de game die in 2011 op de Wii uitkwam. Destijds moest je er flink op los zwaaien om te gamen. Op de Nintendo Switch zal dat minder zijn.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD naar de Switch

Mocht je het willen, dan kun je in The Legend of Zelda: Skyward Sword HD gebruik maken van twee Joy-Con-controllers om de game te ervaren zoals hij destijds ook op de Wii verscheen. Maar als je geen zin hebt in rare fratsen, dan kun je de game ook gewoon met een controller gaan spelen. Op die manier is er geen reden om de game links te laten liggen. Om alvast een idee te krijgen van de game, zie je hieronder de trailer.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD biedt dus een nieuwe manier van besturing, maar kent ook andere verbeteringen. Zo zijn de graphics een stuk verbeterd en draait de game op 60 frames per seconden. Op die manier moet de game goed voor de dag komen wanneer hij dit jaar uitkomt. En heel erg lang hoef je niet te wachten op de game. Op 16 juli staat hij gepland. Bijkomend voordeel: de game is in het Nederlands te spelen. Daarmee is het dus een ideaal deel voor de jongere gamer om kennis te maken met de Zelda-reeks.

Speciale Joy-Cons

Naast de release van The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt Nintendo op dezelfde dag met een set Joy-Con-controllers. De rechter-Joy-Con is ontworpen in de stijl van het Meesterzwaard, terwijl de linker-Joy-Con het motief van een Hyliaans schild heeft. Leuk voor de verzamelaar of wanneer je even iets anders wilt met je Nintendo Switch.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
De speciale Joy-Con (Afbeelding: Nintendo)
Reageer op artikel:
Beleef grootse avonturen in The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
Sluiten