Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Lucasfilm trapt actrice Gina Carano uit The Mandalorian

Lucasfilm is niet blij met uitspraken van Gina Carano. Het kiest ervoor om per direct afscheid te nemen van The Mandalorian-ster.

Gina Carano had eerder rollen in Fast & Furious 5 en Deadpool maar we kennen haar natuurlijk vooral uit The Mandalorian. In de serie speelt ze Cara Dune, de stoere vechtersbaas die Mando en Grogu regelmatig te hulp schiet. Het is daarmee een van de belangrijke rollen in de serie. Toch blijft het voor haar bij twee seizoenen omdat Lucasfilm afscheid heeft genomen van de actrice.

Bizar gedrag op social media

Op social media vertoont de actrice op zijn zacht gezegd raar gedrag. Zo heeft ze meerdere malen nepnieuws gedeeld, deelt ze QAnon-complottheorieën en heeft ze de holocaust vergeleken met hoe Republikeinen in de Verenigde Staten worden behandeld. Ook ontkent ze dat er systematisch racisme in de Verenigde Staten is en support ze zeer fanatiek Donald Trump. Dat laatste is natuurlijk niet strafbaar, maar het zorgt niet voor een totaalplaatje als ideale schoondochter.

Mandalorian- en Game of Thrones-sterren vervullen rollen The Last of Us

Die posts op social media hebben haar nu de kop gekost. Lucasfilm slaat dan ook met een lightsaber toe en elimineert haar uit de serie. “Haar posts op sociale media waarin ze mensen denigreert op basis van hun culturele en religieuze identiteit zijn weerzinwekkend en onaanvaardbaar”, zei een woordvoerder van Lucasfilm tegen The Verge.

Toch is het opmerkelijk dat Lucasfilm niet eerder actie heeft ondernomen tegen Carano, aangezien fans van de Star Wars-serie het bedrijf al eerder maande tot actie. De vergelijking met de Holocaust lijkt echter de druppel te zijn die de emmer voor het bedrijf doet overlopen.

Gevolgen voor Carano

Toch lijken haar uitspraken grote gevolgen te hebben voor de carrière van Carano. Door haar rol in The Mandalorian ging haar marktwaarde omhoog als een raket. Nu zullen vermoedelijk nog maar weinig filmmaatschappijen het aandurven om met haar zaken te doen.

De vraag is natuurlijk wat voor gevolgen het heeft voor het Star Wars-universum. Haar personage Cara Dune leek als marshal van de New Republic een vaste waarde te worden in de serie. Het is dus de vraag of haar rol helemaal geskipt wordt, of dat iemand in de huid kruipt van Dune.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!