Overcooked 2 is volgende week gratis op de Nintendo Switch

Games Jelle van Es 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Het komt regelmatig voor dat game-uitgevers er voor kiezen om games gratis weg te geven. Meestal gebeurt dat op de Epic Game Store en maandelijks via PlayStation Plus en Xbox Live Gold. Maar nu kun je op de Nintendo Switch gratis aan de slag met Overcooked 2.

Overcooked 2 is niet voor altijd gratis, maar een week lang. Vanaf 16 februari kun je de game gratis downloaden en dan een week proberen op de Nintendo Switch. Het enige dat je nodig hebt is een actief Nintendo Switch Online-abonnement.

Overcooked 2 gratis op de Nintendo Switch

En de kans is groot dat je zo’n Nintendo Switch Online-abonnement hebt. Het is namelijk in vergelijking met de andere online services best goed betaalbaar. Naast de mogelijkheid om games online te spelen, krijg je met zo’n abonnement ook toegang tot een bibliotheek met oude games. Plus je kunt aan de slag met vermakelijke multiplayergames als Tetris 99 en Super Mario Bros. 35. En nu dus ook een weekje los met Overcooked 2.

Overcooked 2 is één van de betere multiplayergames die beschikbaar is. Het doel is om in verschillende levels diverse maaltijden in de keuken voor te bereiden. Daarbij is samenwerken een must. Zo is het zaak om de verschillende ingrediënten bij elkaar te zoeken, goed te bereiden en uiteindelijk uit te serveren. En dan moet je daarna de vieze borden weer terugnemen, schoonmaken en klaar zetten voor een nieuwe maaltijd. Alsof dat nog niet lastig genoeg is, krijg je tijdens de drukte in de keuken ook te maken met diverse obstakels. Denk daarbij aan een keuken op een schip die soms van layout verandert, waardoor je de afgesproken taken opeens moet aanpassen. Het is een game die dik de moeite waard is en met vier spelers tegelijkertijd gespeeld kan worden.

Probeer het zelf

De volledige game is te proberen, waardoor je het dus in een week tijd waarschijnlijk wel kan uitspelen. Het idee van de uitgever is dat je door de gratis versie de game ontdekt en hem daarna aanschaft. Het is namelijk een tijdloze titel, die je regelmatig in een multiplayersetting opstart.

Nintendo Switch Online: alle features die de dienst de moeite waard maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen