Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Mandalorian- en Game of Thrones-sterren vervullen rollen The Last of Us

Een tijdje geleden werd al bekend dat HBO samen met de mensen achter de game The Last of Us werkt aan een serie. En nu is bekend geworden wie de hoofdrollen in de serie aan spelen. En daarbij is de hoofdrol weggelegd voor de ster uit The Mandalorian.

Want niemand minder dan Pedro Pascal gaat de rol van Joel vertolken. Naast de hoofdrol in The Mandalorian kennen we hem ook uit de populaire Netflix-serie Narcos en eigenlijk vele andere producties.

Pedro Pascal uit The Mandalorian in The Last of Us

Dit nieuws werd naar buiten gebracht door Deadline. Tegelijkertijd werd ook bekend wie er naast Pedro Pascal in HBO’s The Last of Us gaat spelen. Bella Ramsey gaat de rol van Ellie vertolken. We kennen haar het beste uit Game of Thrones waar ze de rol van Lyanna Mormont vertolkte. Dat is de kleine opdonder die maar al te graag wilde gaan vechten. Aangezien Pedro Pascal ook een rol speelde in Game of Thrones (Oberyn Martell) heb je dus eigenlijk twee belangrijke namen uit die serie.

Pedro Pascal als Joel in The Last of Us
Pedro Pascal als Joel in The Last of Us (Afbeelding: AFP, Sony)

De HBO-serie van The Last of Us gaat gebaseerd zijn op de eerste game. Daarin maken we kennis met de Verenigde Staten dat volledig uit elkaar is gevallen. Dankzij een soort parasiet dat mensen in agressieve wezens verandert is er nauwelijks meer iets van het land over. De mensen die het hebben overleefd, proberen hun leven op zo’n goed mogelijke manier te overleven. Daarin wordt de smokkelaar Joel gevraagd om het meisje Ellie te begeleiden naar de andere kant van de Verenigde Staten, waar ze zich moet aansluiten bij een groep andere overlevers. Tijdens die reis krijgen ze met vele gevaren te maken en groeien ze langzaa naar elkaar toe.

Nog even wachten

Het gaat waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat we daadwerkelijk iets gaan zien van HBO’s The Last of Us. Er zou nu gewerkt worden aan pilot-aflevering, waardoor we de serie waarschijnlijk pas eind 2021 of begin 2022 gaan zien.

Slecht nieuws voor fans van Star Wars: The Mandalorian

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!